Blog 157★ – new job

Hi friends! Tijdje geleden dat jullie een blog van mij voorbij hebben zien komen. Dat komt omdat ik even moest wennen aan een grote verandering in mijn leven, ik heb een nieuwe baan! Ga ik het nog zelfs nog wat spannender maken, ik heb het behandelen achter mij gelaten. Maar mijn passie de huid, natuurlijk niet.

Huidtherapeut. Dat ben ik, of moet ik nu zeggen dat was ik? Ik heb 4 jaar lang gestudeerd om alle kneepjes van het vak te leren kennen, het praktijk gedeelte. Ik wist al toen ik nog op de opleiding zat, ik dit niet de rest van mijn leven wilde doen. Na bijna 4 jaar in het werkveld te hebben gewerkt wilde ik iets anders. Daarnaast vond ik het lichamelijk om fulltime te behandelen erg zwaar.

De zoektocht

Maar wat ga je dan doen? Die vraag heb ik mezelf meerdere keren gesteld. Ik ben namelijk een paramedicus*, dus wat nu als je dat niet meer wilt? Een fysiotherapeut zie je ook niet snel switchen naar een kantoorbaan, toch? Ik wist in ieder geval zeker dat ik mijn passie, de huid, niet wilde opgeven.

*Paramedische beroepsbeoefenaars verrichten handelingen die verband houden met de diagnose of met de behandeling van een patiënt, maar ze stellen zelf geen medische diagnose (health.belgium.be, 2020)

Mijn moeder adviseerde mij om op te schrijven wat ik in mijn droombaan zoek. Dat vond ik moeilijker dan gedacht, maar het was gelukt. Een paar weken erna kwam ik op LinkedIn een vacature tegen van Paula’s Choice. Dit huidverzorgingsmerk was mij al jaren bekend, omdat ik het tijdens mijn puberteit voor acne gebruikte. Ik las de vacature eens goed door en schrok! Dit komt nagenoeg overeen met mijn lijstje voor mijn droombaan!

Skincare Education Specialist

Ik voelde gelijk een klik en gelukkig was dat wederzijds. 10 januari 2022 was mijn eerste werkdag bij Paula’s Choice. Het hoofdkantoor van Europa zit gevestigd in Amersfoort. Niet erg dichtbij, maar ik ga met de trein en daar heb ik geen problemen mee. Ik werk ook vaak thuis, dat was natuurlijk onmogelijk met een contactberoep. En ik vind het heerlijk.

Nou Louise, kom op. Wat doe je nu precies? Goeie vraag, precies vind ik moeilijk om uit te leggen maar ik zal mijn best doen. Mijn functie heet: Skincare Education Specialist NL&BE. Dat betekent dat ik mij voornamelijk bezighoud met educatie. Ik geef trainingen aan salons/klinieken, retailers zoals De Bijenkorf, maar ook jullie als consumenten. Dan noemen we het een masterclass. Samen in een internationaal team ontwikkelen wij nieuwe methodes en manieren om goede informatie, dat allemaal is ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, naar buiten te brengen. Bovendien zie je mij vaak op Instagram en Tiktok en ben ik aanwezig op evenementen. Je zou kunnen zeggen dat ik het gezicht ben van Paula’s Choice in Nederland en België. Naast deze werkzaamheden, ondersteun ik ook mijn team met B2B; dat betekent het leveren van diensten en goederen tussen bedrijven. Daar ga ik niet te diep op in, maar bij zo’n groot internationaal merk komt meer kijken dan je zou denken.

Zeg hallo tegen Louise in de rol van Skincare Education Specialist!

Op mijn plek

Ik wil niet liegen en zeggen dat ik het behandelen helemaal niet mis, maar ik merk dat dit wel echt mijn ding is. Zoveel diversiteit, een groot team om mee te sparren, ik kan mijn ei kwijt in social media en ben nog steeds elke dag met de huid bezig. Hoe spannend het ook was om deze stap te zetten ben ik blij dat ik de stap heb gezet. Daar ben ik mijn familie en Mitchell heel dankbaar voor, dat ze in me geloven en me altijd steunen in de keuzes die ik maak.

Lekker thuiswerken!

Wil jij ook tips ontvangen over de huid of skincare? Vergeet mij dan niet te volgen op Instagram onder de naam pc_louiselutkes

Hier zal ik allerlei content plaatsen over mijn werk bij Paula’s Choice, maar ook tips delen voor verschillende huidtypen en productadvies.

De les die ik heb geleerd uit dit verhaal: volg je hart! Heel cliché, maar het is de waarheid. Het leven is te kort, geniet van elke dag en doe dingen die je écht leuk vindt (verlies niet de realiteit uit het oog, soms moet je ook dingen doen die je niet leuk vindt helaas).


Desalniettemin, ik kijk uit naar de toekomst ❤️

2 gedachten over “Blog 157★ – new job

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s