Blog 153★ – REVIEW zonnebrand biodermal

Hi friends! Het zonnetje is weer tevoorschijn gekomen, jammer genoeg vandaag niet, maar hij komt vast snel weer. Natuurlijk is het heerlijk om van dat zonnetje te genieten, maar onze huid goed beschermen is net zo belangrijk. Met mijn eczeemhuid heb ik veel zonnebrandproducten geprobeerd, maar ben erg niet snel ergers fan van. Vandaag een review van de nieuwe zonnebrandlijn voor de extreem gevoelige huid van Biodermal.

Je zal het misschien niet denken met een beetje Indisch bloed in mij, maar ik verbrand heel erg snel. Ik ben vorig jaar 1 keer levend verbrand. Twee uurtjes had ik op het strand gespendeerd en dat resulteerde in een verbrande voet en verbrande huid naast mijn bikinibroekje. Naast mijn bikinibroekje zag je letterlijk mijn vingers in mijn huid staan. Je kon zien waar ik wel en niet had gesmeerd. De blaren zaten er nog net niet op, maar een schoen kon ik niet aan en ik heb er een pigmentvlek aan over gehouden.
Ik word daarnaast ook niet echt bruin. Hoe erg ik ook mijn best doe, die beentjes blijven spier wit.

Welke SPF ik gebruik

Ik smeer mij zomers in met SPF 30 en 50. SPF 50 standaard voor mijn gezicht en vaak SPF 30 op mijn lichaam, want die kan iets meer hebben. Ik adviseer mensen op mijn werk ook altijd om minimaal SPF 30 te gebruiken. Je kan nog steeds bruin worden hoor, ook met SPF 50. 100% bescherming bestaat namelijk niet.

Tips voor het kiezen van een goede zonnebrand

 • Zorg dat je een SPF gebruikt die je beschermt tegen UVA en UVB-straling. De A in UVA staat voor aging. Deze straling komt ook door de voorruit van de auto heen of door het raam in de woonkamer. In het kort: hierdoor krijg je sneller rimpels! De B in UVB staat voor burning. Dit is de straling waardoor je verbrand en sneller huidkanker kan krijgen.
 • Zorg dat je een SPF gebruikt die water resistent is wanneer je graag het water in duikt. Anders kan je je net zo goed niet insmeren toch?
 • Dit is een algemene tip: laat je zonnebrand nooit in de zon liggen, dit vermindert namelijk de werking!

Mijn mening over de nieuwe zonnebrandproducten van Biodermal voor een gevoelige huid

Twee producten heb ik mogen uittesten:

 1. Zonnelotion: zongevoelige huid. Beschermt bij gevoeligheid voor zonneallergie.
 2. Zonnelotion: droge tot zeer droge huid. Hydrateert de droge tot atopische huid.

Laten we beginnen met nr 1!

Pluspunten:

 • lotion is geen dikke substantie waardoor hij gemakkelijk aan te brengen en te verspreiden is
 • geen vervelende geur (wat ik vaak bij producten zonder parfum wel merk)

Minpunten:

 • toen ik hem de eerst keer aanbreng op een schone huid ”prikt” hij een beetje, dit gevoel is wel snel weg en zie geen tekenen van irritatie of eczeem verschijnen
 • laat bij mij een beetje een witte waas achter op de huid
 • huid blijft na het aanbrengen een beetje vet aanvoelen

We gaan verder met nr 2:

Pluspunten:

 • geen jeuk of irritatie voelbaar na het aanbrengen van de lotion
 • huid voelt niet wet of plakkerig aan na het aanbrengen van de lotion
 • laat geen witte waas achter op de huid
 • lotion is geen dikke substantie waardoor hij gemakkelijk aan te brengen en te verspreiden is

Minpunten:

 • ik heb het gevoel dat ik er veel van nodig heb en de verpakking bevat 150ml, beter kan het niet omschrijven

Conclusie

Ik ben positief verrast! Ik heb weleens eerder zonnebrandproducten gebruikt van Biodermal waarna ik meer last van eczeem kreeg. Nu is dat zeker niet het geval en ik denk dat dat de allerbelangrijkste eigenschap van een zonnebrandproduct is voor mij. Geen jeuk, irritatie of eczeem na afloop.

Persoonlijk vind ik nr 2 een fijner product dan nr 1. Heb jij ze toevallig al geprobeerd?


Ik ben blij dat ik de producten van Biodermal heb mogen uittesten en hopelijk heb jij iets aan deze review!

#ad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s