Blog 147★ – hoe sta jij tegenover het coronavaccin?

Hi friends! Corona. Hét woord van 2020 durf ik te wedden. Een jaar geleden had ik je niet geloofd wanneer je de situatie van nu aan mij voorlegde. De wereld staat op zijn kop. Het vaccin is wat volgens veel mensen ons alleen kan redden. Hoe sta jij tegenover het vaccin? Hierover in deze blog meer.

Ik laat me niet gek maken!

Zelf ben ik niet bang en ook niet bang geweest om Corona te krijgen. Ik ben jong, ben gezond zover ik weet, slik vitamines en zoals ik me kan herinneren nooit ziek. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet ziek kan worden, maar ik denk dat wanneer ik besmet zou raken ik er snel weer bovenop kom. Ik heb Corona van van dichtbij meegemaakt bij mijn broer Jesse. Gelukkig niet te dichtbij om besmet te raken maar hij was alweer een paar weken geleden positief getest op Corona en dat heeft hij geweten. Milde klachten zoals ze het noemen, maar wel volledig gevloerd door het virus. Tot op de dag van vandaag is hij nog herstellende en niet helemaal de oude.

Ondanks mijn nuchterheid krijg ik wel een vervelend gevoel in mijn maag wanneer ik denk aan het idee dat ik iemand anders zou kunnen besmetten die geen milde klachten krijgt zoals Jesse bijvoorbeeld, maar erg ziek wordt of nog erger in het ziekenhuis terecht komt. Niet iedereen heeft dezelfde klachten en je hoeft zelfs geen klachten te hebben om toch dit gekke virus bij je te dragen. Bij hoofdpijn is het eerste wat ik denk: “Het zal toch niet waar zijn hè?” Maar ik laat me niet gek maken.

Geen vaccin voor mensen met extreme allergieën

Het vaccin is waar vooral het kabinet erg naar uitkijken. Mensen inenten zodat er minder grote groepen mensen in een keer besmet raken en zorg nodig hebben. Zoals je misschien hebt gehoord of gelezen is Engeland al begonnen met vaccineren. Daaruit blijkt dat er nog onduidelijkheid heerst over allergische reacties. Er zijn twee mensen die een allergische reactie hebben gehad op het vaccin waardoor het Pfizer-vaccin bij mensen met ernstige allergieën wordt afraden (link nieuwsartikel NU.nl). Omdat het maar twee mensen zijn bestaat er een grote kans dat het toeval is, maar toen ik het nieuws hoorde kon ik dat niet gemakkelijk naast mij neerleggen.

Wanneer ik in aanmerking zou komen voor een vaccinatie zijn we natuurlijk alweer een hele tijd verder en zal er vast veel meer informatie beschikbaar zijn over de werking en alle bijwerkingen van het Pfizer-vaccin. Op dit moment vind ik het dus lastig te beslissen of ik wel of niet open sta voor deze injectie. Zeker omdat ik niet in de risicogroep val.

Wat denk jij?

Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal. Heb jij al nagedacht of je wel of geen vaccin zou willen? Val jij in de risicogroep? Let me know!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s