Blog 130★ – ‘Zalfje’ helpt eczeem accepteren

Hi friends! Wist je dat er ongeveer 300.000 kinderen in Nederland zijn die last hebben van die vervelende huidaandoening eczeem? Elodie Mendels, dermatoloog in het Erasmus Medisch Centrum en het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, heeft een boekje ontwikkeld waarmee ze graag alle ouders wilt bereiken die kinderen met eczeem hebben tussen 4 en 8 jaar oud. Vandaar deze blog.

Het boek heet ‘Zalfje‘ en is sinds kort voor iedereen te koop. Het is zo populair dat ‘Zalfje’ nog niet zo lang geleden de publieksprijs en 2e juryprijs won van de Communicatieprijs van Medisch Contact: een prijs voor de beste patiënteninformatie in Nederland van dokter naar patiënt.

‘Zalfje’ is een vrolijk verhaal op rijm vol kleurrijke tekeningen. De 1e druk is eerder al succesvol verspreid onder twintig ziekenhuizen, maar nu wilt Elodie graag alle ouders bereiken die kinderen met eczeem hebben tussen 4 en 8 jaar oud. Eczeem is een vervelende huidaandoening waar in Nederland niet vaak genoeg aandacht voor is en het is niet iets om je voor te schamen. Dat is een van de belangrijke boodschappen uit het boekje.

Elodie ziet op haar spreekuur veel jonge ouders die soms radeloos zijn door de aandoening van hun kind. Door het lezen van ‘Zalfje’ samen met het kind, blijkt het begrip over de aandoening, de acceptatie, de therapietrouw en kwaliteit van leven toe te nemen voor het kind (en dus ook voor de ouders). En dat is ons doel!!

Via deze link kan je het boek aanschaffen.

Net zoals Elodie zet ik mij ook actief in om eczeem bekender te maken. Niet alleen moet eczeem meer bespreekbaar worden, maar ook wil ik mijn lotgenoten laten weten dat zij niet alleen zijn. Vandaar dat ik uitgebreid mijn verhalen deel, waar grappige tussenzitten maar ook minder leuke ervaringen. Eczeem beïnvloed je leven, maar laat het niet je leven leiden. Dat is de belangrijke boodschap van mijn blog vandaag.

 

img_0429

Heb ik je interesse gewekt? Bezoek eens de website van Elodie Mendels op www.zalfje.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s