Blog 128★ – extreme pinda en notenallergie

Hi friends! Ik las gisteren een artikel van RTL nieuws over Louise (8) die extreem allergisch is voor alle noten en pinda’s. Allergieën zit hem in de naam denk ik….

Wanneer het artikel je is ontgaan en je hem graag zou willen lezen, hierbij de link.

In het kort: Louise is 8 jaar en woont in België. Toen zij 3 jaar was zijn haar ouders erachter gekomen dat zij allergisch is. Zij is zo extreem allergisch dat haar basisschool hier maatregelen voor heeft getroffen. De school heeft namelijk alle producten waar noten en pinda’s in zitten verboden. Niemand op de gehele school mag deze producten nuttigen. Dus geen koekjes en een broodje pindakaas mee naar school voor haar klasgenoten. Wanneer iemand Louise aanraakt die in contact is gekomen met noten of pinda’s, kan zij al in shock raken.

Wanneer je zelf geen allergieën hebt is het lastig voor te stellen hoeveel impact dit heeft op je leven. Niet alleen jijzelf, maar ook mensen om jou heen moeten hier rekening mee houden. Ik heb weleens gehoord dat zelf vliegmaatschappijen hier rekening mee houden. Wanneer een passagier een noten of pinda-allergie heeft, mogen er geen snacks worden geserveerd in het vliegtuig die dit bevatten. Ik mag van geluk spreken dat de allergieën die ik heb niet levensbedreigend zijn.

Het filmpje dat is bijgevoegd aan het artikel laat de pindapoli zien in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. De allergoloog die daar werkzaam is geloofd dat wanneer je een baby van 4 maanden pindakaas laat eten de kans op een noten en pinda-allergie voor 80 á 90% afneemt. Op de pindapoli wordt onder toezicht pindakaas geserveerd aan baby’s (een eetlepel pindakaas door het potje) zodat wanneer zij een reactie krijgen hier gelijk actie kan worden ondernomen. Daarnaast vertelde de allergoloog dat kinderen met eczeemklachten een veel grotere kans hebben op het ontwikkelen van deze vervelende allergie. Ik vroeg het aan mijn moeder maar zij heeft mij niet bewust op jonge leeftijd pindakaas laten eten. Volgens haar was ik 2,5 jaar en heb ik dus geluk gehad!

Schermafbeelding 2018-12-14 om 10.52.08.png
Bron: RTL nieuws

Wanneer ik later zelf kinderen krijg zal ik deze tip van de allergoloog zeker toepassen. Ik hoop niet dat ik mijn genen voor allergieën doorgeef, maar de kans is groot.

Heb jij een extreme allergie?

img_0429

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s