Blog 111★ – citytrip Venetië

Hi allemaal! Ik weet dat het een tijdje geleden is dat jullie een blog van mij voorbij hebben zien komen, maar vandaag weer een gloednieuwe blog over mijn citytrip naar Venetië! Samen met mijn moeder ben ik maandag 12 maart t/m woensdag 14 maart naar Italië gereisd en hebben wij genoten van deze bijzondere plek. Ga er lekker voor zitten en veel leesplezier!

Zoals jullie weten heb ik de citytrip ‘gewonnen’ via VakantieVeilingen. Wij verbleven in hotel Altieri, gelegen in het plaatsje Favaro Veneto. Dit was op 20 minuten afstand met de bus van Venetië. De bus stopte pal naast de deur, erg handig!

IMG_7555
In Favaro Veneto

Wij kwamen maandag rond 18:00 aan en zijn na het inchecken opzoek gegaan naar een leuk restaurant om te dineren. Ik heb op Trip Advisor gezocht naar een restaurant met glutenvrije opties, dit resulteerde in Osteria Plip. Dit was een goede keus, ik heb daar heerlijke glutenvrije Italiaanse spaghetti gegeten. Hmmmm..

IMG_6820.jpg

Dinsdag zijn we vroeg naar Venetië vertrokken. In Venetië hebben we direct een dagkaart gekocht, hiermee kan je 24 of 48 uur gebruik maken van zowel de bus en de tram als de watertaxi. Ik hoop dat je niet zeeziek bent als je van plan bent Venetië te bezoeken, want alles gaat via het water!

IMG_7645

Er is gewoon geen enkele auto te bekennen in de stad, dat kan je je toch niet voorstellen? Mensen gaan met hun eigen gondel/boot naar het werk en studenten gaan met de watertaxi naar school. Dit was een hele omschakeling voor ons, maar super leuk om mee te maken! Thuis had ik al een gondel geboekt via GetYourGuide, omdat ik hoorde dat de Italianen toeristen soms proberen te neppen én je kan online direct een tijd afspreken. Wij waren nu € 31,00 per persoon kwijt.

IMG_7136.jpg
Ik had dé beste plaats in de gondel, perfect voor een insta foto!
IMG_7129.jpg
Close-up! Mijn moeder is de beste fotograaf
IMG_7306.jpg
Nog meer gondels in San Marco

We hadden op zich prima weer, maar het was nog frisjes. Daarnaast hebben we twee keer een regenbui gehad (gelukkig had ik mijn regenjas aan), maar deze duurde enkele minuten. Van een andere toerist hoorden wij dat de week ervoor zoveel regen was gevallen, dat de straten ondergelopen waren. Mensen liepen tot hun enkels in het water, er werden zelfs kaplaarzen te koop aangeboden! We hebben dus geluk gehad! Toen eindelijk het zonnetje ging schijnen, hebben wij gelijk het moment gepakt en zijn een hapje gaan eten dicht bij het San Marco plein.

IMG_7629
Tip: Ik had een hamburger besteld en het brood verwisseld met mijn eigen meegebrachte cadetje.

Wat nog grappig is om te vertellen, mijn moeder en ik hadden samen een koffer en beide handbagage. Ik had een koffer van 15 KG geboekt, omdat we toch maar 3 dagen weggingen (zelfs 2 volle dagen). Je zou zeggen dat 15 KG genoeg is toch? Op Schiphol aangekomen hadden we 2 KG overgewicht! Hier deden ze er niet moeilijk over, maar in Italië moesten we € 14,00 bijbetalen. Het gekke is, dat alles wat ik mee heb genomen ook werkelijk heb gedragen. Ik zal hier de volgende keer rekening mee houden en gewoon een koffer boeken van 23 KG, verschil moet er zijn.

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben het super naar ons zin gehad. Venetië is trouwens een hotspot voor Instagram! We hebben heel veel mooie foto’s gemaakt, deze kan je hier bekijken als je nieuwsgierig bent. Ik ben zeker van plan om meer van dit soort korte citytripjes te doen, let’s explore the world!!

IMG_7311.jpg


Nog enkele leuke weetjes over Venetië:

  • Het water is echt turquoise, dit is niet bewerkt! Prachtig om te zien.
  • Er zijn zulke kleine straatjes te vinden, dat het onmogelijk is om naast elkaar te lopen.
  • De voordeuren van de huizen grenzen aan het water. Je stapt dus vanaf je boot/gondel, direct je huis in! Ik denk dat de Venetianen vaak moeten dweilen, haha.
  • Overal zijn Venetiaanse maskers te vinden. Een oude traditie om de sociale status te verbergen. Omdat deze door het masker niet meer te bepalen was, kon men zich tijdens de feesten lekker laten gaan. Ik vond het in ieder geval erg creepy.

img_0066

Een gedachte over “Blog 111★ – citytrip Venetië

  1. Pingback: Blog 113★ – dit zijn de beste outfits #1 – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s