Blog 110★ – een kijkje in het leven van een lotgenoot #2

Hi allemaal. Jullie kennen Sandera Bonestroo al. Eerder heeft zij haar verhaal over eczeem gedeeld op mijn blog. Vandaag verteld zij iets over haar hooikoorts verleden. Lees snel verder als jij ook van je hooikoorts af wilt!

Hier de link naar de vorige blog over eczeem.

Verrassend van hooikoorts afgekomen

Jarenlang had ik erge last van eczeem. Mijn huid was op sommige plekken erg rood, ik had vaak jeuk en moest altijd nadenken waar ik mee in aanraking kwam. Na een lange zoektocht naar een middel die mijn eczeem zou kunnen verminderen, kwam ik in aanraking met paardenmelk. Na enkele maanden de capsules te hebben ingenomen was mijn eczeem weg. Daar was ik erg blij mee, en mijn doel was behaald.

Wanneer begint het voorjaar?

Misschien ken je het wel: de start van het voorjaar is wanneer je begint met niezen, traanogen en als je een loopneus krijgt. Erg vervelend, maar het hoort er nou eenmaal bij. Sommige mensen hebben wel hooikoorts, anderen niet. Zelf had ik vanaf eind maart tot eind september last van graspollen en bomen. Thuis hadden we een plantenkwekerij, dus dat stimuleerde het niezen extra. Maar vorig jaar had ik ineens geen last van hooikoorts. Ik vroeg mij steeds af: wanneer begint het voorjaar? Ik had geen kriebel en geen traanogen.

Na enkele weken ben ik gaan zoeken hoe dat toch kon. Na een poosje vond ik het en viel het kwartje: ik had paardenmelk ingenomen en daarom had ik geen last meer van hooikoorts. In mijn omgeving tipte ik vrienden en familie over paardenmelk bij hooikoorts. Mijn zwager en nichtje gingen ook paardenmelk gebruiken, en bleken na een tijdje ook een stuk minder last te hebben van de hooikoorts.

Nu, enkele jaren later, betekent dit voor mij weer een bos bloemen op tafel, lekker door de weilanden fietsen en met een gerust hart een tuincentrum binnenlopen. Intussen help ik mensen om ook van hooikoorts af te komen, met paardenmelkproducten. Deze zijn te vinden op www.sanvita.nl

Paardenmelk moet je minimaal 3 maanden in, in poedervorm of capsules.

Schermafbeelding 2018-01-16 om 12.31.46

Bedankt Sandra voor jouw verhaal. Bezoek zeker eens haar website, staat vol met allerlei informatie. Ik heb zoals jullie weten ook last van hooikoorts. Rond mijn verjaardag, in juni, is bij mij het toppunt bereikt. Voor iedereen die ook hooikoorts heeft, wanneer (in welke maand/periode) heb jij het meeste last? 

img_0066

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s