Blog 92★ – meisje dat overal allergisch voor is

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven? Dit gaat over de film ‘Everything Everything‘ die nu in de bioscoop draait. Deze film wilde ik niet missen!

Toen ik hoorde dat de film ging over een jong meisje met een extreme allergie, voelde ik me op de een of andere manier aangesproken. Er was een connectie! Het meisje in deze film, Maddy, heeft daarentegen een levensbedreigende ‘allergie’, maar de film laat zien hoe het is om een extreme allergie te hebben en wat dat met iemand doet.

Maddy heeft van jongs af aan SCID oftewel Severe Combined ImmunoDeficiency.

Ernstig gecombineerde immuunstoornis

Het immuunsysteem werkt dan niet zoals het eigenlijk zou moeten werken, waardoor de afweer van het lichaam onvoldoende is. Er treden sneller infecties op, deze mensen worden eerder ziek en de kleinste verkoudheid voor ons is voor hen extreem gevaarlijk.

In de film wordt ook heel simpel maar duidelijk uitgelegd hoe het immuunsysteem in het kort werkt. Dit laat je inzien wat een allergie voor reactie kan uitlokken. Ik krijg maar een eczeem explosie, maar iemand anders kan in een levensbedreigende situatie terecht komen.

In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie, dat maakt allergieën dus een actueel en belangrijk onderwerp.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Maddy? Everything Everything is zeker een aanrader! Of heb je hem misschien al gezien? Laat even een reactie achter wat jij ervan vond!

img_0066

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s