Blog 81★ – chemische peeling

Last van pukkeltjes en wil je jouw huid een boost geven? Dan is een chemische peeling iets voor jou!

Ik kreeg laatst een pukkel explosie en daar werd ik niet bepaald blij van. Best verdrietig eigenlijk, omdat ik weer moest denken aan mijn acne periode. Ik wilde hier gelijk iets aan doen, omdat ik niet wilde dat het erger zou worden. Ik heb gekozen voor een chemische peeling.

In het kort:

Wat doet een chemische peeling?

Een chemische peeling haalt een laagje van de huid af dat daarna wordt vervangen door een nieuwe huid. Hierdoor worden pigmentvlekken, rimpels, poriën en littekens minder en kan de huid verstrakken.

Welke chemische peeling is goed voor mij?

Dat is afhankelijk van je huid(type) en van je indicatie; waar doe je het voor? Ik heb een salicylzuur peeling gehad.

Hoe ziet zo’n behandeling eruit?

De huid wordt gereinigd van make-up resten en de huid wordt voorbereid. De chemische peeling wordt aangebracht en moet een aantal minuten inwerken. Daarna wordt de peeling geneutraliseerd en verwijdert van het gezicht. Vervolgens wordt er een maskertje aangebracht.

Direct na de peeling ben je voornamelijk rood. 1-2 dagen na de peeling kan je gaan schilferen, omdat de huid vervangen wordt door een nieuwe huid. Hier een aantal foto’s hoe dat bij mij eraan toe ging:

IMG_2514

IMG_2512

IMG_2515.JPG

Het viel dit keer reuze mee, ik heb het weleens erger gehad! Het is enorm belangrijk om je huid hierna goed te beschermen tegen de zon. Factor 50 is een must! Wanneer de huid aan zonlicht wordt blootgesteld kunnen er anders pigmentvlekken ontstaan.

Nu (6 dagen na de peeling) is mijn huid ontzettend opgeknapt. Mijn huid is veel gladder, de puistjes zijn ingedroogd en mijn poriën vallen minder op.

Schermafbeelding 2017-06-18 om 10.28.54.png

Heb jij ook interesse in een peeling? Je kan altijd contact opnemen met een huidtherapeut of kliniek waar chemische peelings worden toegepast. Laat je altijd goed informeren!

img_0066

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s