Blog 34★ – mascara review

Hey lieve volgers! Er ging wat mis met uploaden, excuses daarvoor! Maar er is weer een nieuwe week aangebroken en vandaag heb ik voor jullie een mascara review op de planning staan. Door mijn hooikoorts heb ik regelmatig last van tranende en rode ogen. Een goede mascara gebruiken is erg belangrijk, omdat een mascara anders voor meer irritatie kan zorgen. Ik ben nu al een tijdje aan het switchen van mascara, om erachter te komen welke mascara ik het fijnst vind voor gevoelige ogen.

Voordat ik met mijn review begin, wil ik allereerst aangeven dat ik de nieuwe trend wimperextensions al heb uitgeprobeerd. Een geweldige uitvinding om later op te kunnen staan ’s ochtends en de extensions geven een prachtige uitstraling, maar toch helaas niet voor mij weggelegd. Ik heb na een aantal weken de extensions te hebben gehad, waarschijnlijk een allergische reactie gekregen op de lijm.

IMG_2408
Allergische reactie wimperextensions

Heel mijn ooglid was opgezwollen en er ontstond eczeem rond mijn ogen. Ik heb de extensions zo snel mogelijk laten verwijderen en gelukkig trok de reactie na enige tijd weg. Ik ben jaloers op de meiden waarbij de extensions beeldig staan, maar na deze ervaring is het geen optie meer voor mij.

Dit gezegd hebbende, kunnen we van start gaan met de mascara review! 

IMG_0595
(Alle tekst is al vervaagd op de mascara, zo is die natuurlijk niet in de winkel te koop)
Nummer 1

Max Factor 2000 calorie black waterproof mascara ➤ €13,99

Deze mascara heeft een aantal pluspunten:

  1. De mascara smeert lekker uit en geeft een dun laagje af
  2. De mascara spreid de wimpers mooi uit elkaar
  3. De mascara heeft een handig borsteltje waardoor je bij elke wimper kunt
  4. De mascara zorgt ervoor dat de wimpers de hele dag in model blijven zitten

Het enige nadeel is dat de mascara ’s avonds niet van de wimpers te verwijderen is. Hij is extra waterproof denk ik? Want ik krijg mijn wimpers, ondanks waterproof, over het algemeen goed schoon. Dit vind ik erg vervelend, want hierdoor raken mijn ogen alsnog geïrriteerd.

IMG_0592.jpg
Nummer 2 

Maybelline pushup drama waterproof mascara  ➤ €15,49

Ik vind de mascara voor de prijs slecht uit de test komen. De mascara is niet heel goedkoop, dus verwacht je wel kwaliteit. Ik vind de mascara klonterig, vlekkerig en bij het opbrengen al irriterend. Ik heb hem gelijk weggegooid, deze mascara is niet voor mij (voor gevoelige ogen) geschikt!

IMG_0594.jpg
Nummer 3

High Impact mascara van Clinique ➤ €23,50

Deze mascara is wat prijziger, maar dan heb je ook wat! De mascara is niet zoals de vorige twee waterproof, maar blijft alsnog de gehele dag in model zitten. Ik vind het een fijne borstel die je wimpers lengte maar ook volume geeft. Je hoeft helemaal niet zoveel lagen te smeren om de wimpers goed zwart te krijgen. En natuurlijk het allerbelangrijkste, ik heb geen ene vorm van irritatie gevoelt tijdens het opbrengen of dragen van de mascara! Tot nu toe absoluut mijn favoriet.

IMG_0593.jpg
Nummer 4

Catrice allround 010 blackest mascara ➤ €2,99

Dit is de goedkoopste mascara van allemaal en naar mijn mening niet eens de slechtste. Dit is de enige mascara die niet waterproof is, waardoor die gedurende de dag uit model zakt. De wimpers blijven niet zo mooi omhoog staan als bij het opbrengen van de mascara. Verder heb ik het gevoel dat je heel veel lagen moet aanbrengen om een beetje mascara op je wimpers te zien. Ik vind de mascara niet irriteren, maar als ik in mijn ogen wrijf veeg ik al snel mascara mee; waardoor dit in mijn oog terecht komt. Dat is minder fijn!

images.png

De mascara die ik persoonlijk op alle vlakken het fijnst vond, is de: High Impact mascara van Clinique. Ik heb de mascara van mijn ouders laatst gekregen voor mijn verjaardag en ben daar enorm blij mee! Ik heb sinds ik deze mascara gebruik geen last van irriterende ogen gehad (niet van de mascara dan). Zelfs als ik oogschaduw + mascara aanbreng geeft dit geen reactie. De mascara is verder getest op allergie en ook getest door oogartsen. Bovendien is de mascara 100% parfumvrij.

Een dikke aanrader dus! Welke mascara gebruik jij?

♥ Liefs, Louise

Een gedachte over “Blog 34★ – mascara review

  1. Pingback: Blog 61★ – workshop natuurlijke make-up – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s