Blog 30★ – immunotherapie

allergie_Fotor

Zoals ik jullie van de week al vertelde, gaat het momenteel niet zo goed met mijn allergieën. Ik heb heel veel last van hooikoorts en zit met een eczeem explosie.

Op dit moment wordt ik echt belemmerd in mijn dagelijks doen en laten. Ik loop te snotteren, heb rode en jeukende ogen. Ik kan geen t-shirts aan, want het lijkt net of ik aangevallen ben door een kat (niet negatief bedoeld voor de kattenliefhebbers).

IMG_0352.jpg

Nu las ik dat er allergologen zijn die verschillende allergieën behandelen. Dit doen ze dan met medicijnen, maar ook met immunotherapie (injectiekuur).

Ik zit er echt aan te denken om dit in in ieder geval voor mijn hooikoorts te gaan doen. Mijn hooikoorts heeft het maximale level bereikt. Met deze behandeling wordt je minder gevoelig gemaakt voor het stuifmeel waar je allergisch voor bent. Het gevolg is dat de klachten en het gebruik van medicijnen afnemen!

Immunotherapie kan het beste gestart worden na de periode met de meeste expositie van het allergeen, dat wil zeggen:

  • Ben je allergisch voor bomen? Behandeling wordt gestart omstreeks mei
  • Ben je allergisch voor grassen? Omstreeks september
  • Ben je allergisch voor huisstofmijt? Omstreeks januari

Nou, ik kan kiezen voor welke ik ga! Háhá.

Het enige waar ik tegenop zie is dat de allergoloog de allergie wilt vaststellen. Dat betekent dat er opnieuw een allergietest plaats vind op mijn rug, waardoor er een huidreactie optreed voor het allergeen waar ik allergisch voor ben. Ik ben bang dat als er getest wordt op bomen, gras en huisstofmijt, mijn allergie reactie zo heftig zal uitpakken dat je het verschil niet meer kunt zien. Oftewel, dat er 1 grote bult ontstaat op mijn rug.

Heeft er iemand toevallig ervaring met immunotherapie?

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s