Blog 13★ – foundation en zonnen?

Het is heerlijk weer geweest afgelopen week, het hemelvaartweekend was top! Iedereen heeft optimaal kunnen genieten van de zon, de stranden en terrassen waren namelijk overvol! Toch merk je dat je snel te lang in de zon zit, je zit gezellig te kletsen op een terras of er waait een windje. Je merkt niet dat je huid verbrand. Verbranden is namelijk schadelijk voor je huid en dat moet je proberen te voorkomen.

Als ik naar het strand ga, doe ik altijd mijn foundation op. Ik vind mijn huid niet egaal genoeg en voel me prettiger met een dun laagje make-up op. Maar de grote valkuil is, dat foundation geen bescherming biedt tegen de zon OF er moet een SPF inzitten. Dat betekent dat je, ook met foundation, bruin kan worden.

Tegenwoordig bevatten veel foundations een SPF 15 of 20. Een foundation met een SPF kan je huid net zo goed beschermen als een zonnebrandproduct, maar er zit wel een addertje onder het gras. Om de factor te halen die op je foundation vermeld staat, moet je een hele dikke laag van de foundation smeren. Door het uitsmeren van de substantie kan het zijn dat het nog maar SPF 5 is in plaats van SPF 15 wat op de verpakking staat. Maar een dikke laag foundation geeft een niet te fraai resultaat, dus geeft de foundation op zichzelf niet genoeg bescherming. Schadelijke zonnestralen komen hier dan gewoon doorheen.

IMG_2009
Mijn foundation met SPF 15
De beste manier als je foundation wilt gebruiken in de zon, is:

Breng eerst je dagcrème aan, dan je zonnebrandcrème en als laatst je foundation. Laat de zonnebrandcrème wel eerst even goed intrekken voordat je de foundation aanbrengt.

Vaak hoor je dat make-up slecht is voor je huid. Maar je moet beseffen dat de tijden veranderen, er komen nieuwe producten, nieuwe technieken en nieuwe bestanddelen. Vroeger was het zo dat make-up je huid afsloot en je poriën verstopte. Door de jaren heen is de make-up verbeterd. Veel fabrikanten voegen zelfs bestanddelen aan cosmetica toe die je huid ook verzorgen.

Wat wel verstandig is als je met foundation de zon in wilt, is dat je een foundation gebruikt zonder parfum. Parfum kan namelijk voor een gevoelige huid voor enige irritatie zorgen en daar hoef je niet gelijk last van te hebben, maar dat kan ook dagen later optreden. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je goed je gezicht reinigt. Maar dat is wel vanzelfsprekend denk ik?

Conclusie: foundation alleen biedt niet genoeg bescherming in de zon, maar het kan geen kwaad. Je moet maar denken, je draagt foundation niet 24 uur per dag!

Photo (4)

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s