Blog 3★ – shit happens

Afgelopen week heb ik model gezeten voor een visagiste in opleiding. Ik had nog nooit eerder model gezeten, dus leek het me super leuk een keer opgemaakt te worden door iemand die er echt verstand van heeft (ik kijk meestal YouTube tutorials voor de nieuwste trends). Dit verliep alleen niet helemaal zoals verwacht.

Toen de make-up werd aangebracht kreeg ik op die plekken een beetje jeuk. Ach.. ik heb weleens vaker jeuk, dus ik zocht er niks achter. Ik heb de make-up laten zitten totdat ik thuis kwam, het jeukerige gevoel was heftiger geworden en was blij dat ik mijn gezicht kon schoonmaken. Eenmaal de volgende morgen stond ik op met een brandend gevoel in mijn gezicht. Aha! Een allergische reactie! Zo zag mijn gezicht eruit op dat moment:

IMG_1427

De visagist kan er niks aan doen, het ligt 100% aan mij. Ik ben gewoon allergisch voor de producten die zij heeft gebruikt, kan zowel de dagcrème als de make-up zijn geweest. Wat ik al eerder heb verteld (klik hier voor een terugblik) ben ik allergisch voor de basis ingrediënten van de meeste cosmetica. Echter gebruik ik make-up van MAC Cosmetics, waar ik wel goed op reageer. Gelukkig maar! Een aantal ingrediënten die sommige producten van mijn make-up bevatten zijn eigenlijk een..no go 1Maar om de een of andere reden kan ik deze producten wel verdragen (ben ik wel consequent met hoeveelheid en verwijderen van make-up). En gebruik ik als goede basis onder mijn make-up een dagcrème van De Tuinen, waar geen NO GO’S inzitten (hierover later meer).

FullSizeRender
MAC Cosmetics

Een allergische reactie! Hoe verder?

Als ik een allergische reactie krijg, laat ik de huid even met rust. Daarnaast vind ik het prettig om de huid te koelen, zodat ik minder krabbel. Hoever het kan vermijd ik make-up, maar breng ik in de ochtend wel een dagcrème aan om mijn huid te blijven voeden en hydrateren. Omdat er wat schilfering door de eczeemplekken was ontstaan heb ik mijn Vaseline-Paraffine crème van de huisarts gebruikt om het goed vet te houden. Deze crème gebruik ik vooral ’s nachts, want als ik de crème ook overdag gebruik zie ik eruit als een shiny diamond, haha! Specifiek voor de eczeem gebieden (ook voor op de rest van mijn lichaam) gebruik ik de Betamethason zalf, voorgeschreven door mijn dermatoloog. Betamethason is de werkzame stof in de crème die de ontstekingen remt en schilfering, jeuk en zwellingen vermindert. Een dun laagje is meer als voldoende.

Zo maak ik wel vaker soortgelijke situaties mee..

Het was op een verjaardag van een vriendinnetje van mij, het feestje vond plaats bij haar thuis. Mijn vriendin heeft een hond, hoewel de hond niet op het feestje was, heb ik toch van te voren rekening gehouden met het innemen van mijn anti-allergie pilletje (tijd van inname is van groot belang voor de werking van het middel). Door mijn anti-allergie pilletjes heb ik het niet benauwd en krijg ik geen tranende en rode ogen als ik in de buurt van dieren ben.

Ik had een leuke halflange jurk aangetrokken met een paar gympies. Geen panty, waardoor er een klein stukje van mijn onderbenen zichtbaar was. Achteraf was dit niet de juiste kledingkeuze.

Gedurende het feestje kreeg ik jeuk aan mijn kuiten. De jeuk werd steeds erger, mijn kuiten kleurden rood en zwollen op. Ik ben nog even gebleven, maar ben uiteindelijk naar huis gegaan omdat de jeuk ondragelijk was. Later realiseerde ik mij, ondanks dat de hond er niet was, ik toch een allergische reactie heb gekregen op denkelijk de haren en huidschilfers die in het vloerkleed en in huis ronddwaalden.

Shit happens!

Maar ik kan er tegenwoordig goed mee omgaan, de ene dag beter dan de andere. Alles went, ook allergieën.

♥ Liefs, Louise

 

 

 

2 gedachten over “Blog 3★ – shit happens

  1. Pingback: Blog 61★ – workshop natuurlijke make-up – LikeLouise

  2. Pingback: Blog 124★ – wake up and make up – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s