Blog 94★ – handige tips voor eczeem

Hi allemaal! Jullie hebben een tijdje niets van mij vernomen. Ik ben druk druk druk! Ben begonnen met mijn afstudeerstage, eigen sieradenlijn opgezet, loop modeshows? WHA, wat heb ik uitgespookt in die korte tijd. Door die drukte heb ik vaker last van een beetje stress door mijn strakke planningen. Hierdoor heb ik meer last van mijn eczeem. Vandaag een blog voor jullie, waarin ik mijn tips geef en vertel hoe ik omga met deze chronische uitslag.

Eczeem komt vaker in mijn blogs voor. Ik heb al last van deze huidaandoening sinds ik een klein meisje was.

Zes tips voor jullie hier opgesomd, waar ik veel aan heb gehad de laatste tijd:

  1. Niet te warm douchen of vaak een warm bad nemen. De warmte zorgt ervoor dat het eczeem meer gaat jeuken. Probeer ook niet té vaak te douchen, 1 keer per dag is genoeg! Je oksels blijven fris ruiken met 1 keer per dag douchen hoor.
  2. Wanneer de jeuk ondraaglijk is, gebruik koude doeken/washandjes. Probeer (lukt mij zelden) niet te jeuken, omdat je de plekken met het krabben juist erger maakt. Bij mij gaat de jeuk in mijn hoofd zitten en kan op dat moment nergens anders aan denken. Blijft een uitdaging.
  3. Handen wassen voordat je crème aanbrengt. Wanneer je vingers niet schoon zijn, kan je bacteriën overdragen op de open wondjes. Uit ervaring kan ik zeggen dat je dat na één keer doen niet meer vergeet.
  4. Nu het kouder wordt, worden de dikke truien weer uit de kast getrokken! Dat betekent dat het eczeem heel de dag afgesloten zit. Probeer als je thuis bent het eczeem niet af te dekken, omdat het anders gaat broeien. Ik heb bijvoorbeeld last van eczeem op mijn voeten en wanneer je heel de dag warme sokken draagt, voelt het aan het einde van de dag branderig aan.
  5. Wanneer je te hard gejeukt hebt, kan er een wondje ontstaan. Als je lichte kleding draagt, plak dan even een pleister op het wondje. Hiermee voorkom je dat bloed achterblijft op je kleding. Ik heb al veel truitjes hierdoor moeten weggooien……. Is zonde!
  6. Wanneer je niet iedere keer de hormoonzalf wilt gebruiken van de huisarts, omdat je huid daar extreem dun van wordt, kan je ook een koelende aloë vera gel gebruiken. Dit zorgt er niet voor dat het eczeem geneest (zal bij mij toch nooit gebeuren), maar zorgt wel voor verlichting. Ik gebruik de aloë vera gel van De Tuinen:

058485_A

Beschrijving

IMG_7421.jpg
Dit leuke setje is van de fashionstore: All by Odette.
Advertenties