Blog 162★ – welcome sweet little Maeve

Hi friends! Afgelopen weken heb ik op een grote roze wolk geleefd. Op 14 januari 2023 zijn wij ouders geworden van onze lieve Maeve! Welcome little one!

En ik maar denken dat ze een 2022 baby zou worden. Mooi niet! Met 40 weken en 3 dagen bevallen in het ziekenhuis. Bevalling duurde 18 uur, zijn geswitched tussendoor van ziekenhuis en hebben 4 uur gewacht op de ruggenprik, maar verder is alles goed gegaan *LOL*.

Clichés

Toen Maeve was geboren besefte ik mij dat alle clichés waar zijn:

1) Ik vind haar de mooiste baby ooit

2) Je kan je niet voorbereiden op de ‘moeheid’ die je overvalt (slapeloze nachten vallen gelukkig wel mee, want Maeve is een goede slaper!)

3) Het lijkt alsof ze altijd al part of our family is geweest

4) Je hebt geen tijd meer voor jezelf. Maeve, het huishouden, boodschappen doen, dat gaat allemaal voor. Ben blij als ik om 4 uur ‘s middags een keer heb gedoucht haha!

Knapste!

Hoe het gaat met Maeve

Goed! Nu wel tenminste. Maeve heeft hoogstwaarschijnlijk koemelkallergie. Eind van de maand hebben we een afspraak in het ziekenhuis om in gang te zetten hoe we de diagnose kunnen stellen. Ze krijgt op dit moment in ieder geval 100% koemelkvrije voeding en dat gaat super. Haar opgezwollen ogen, uitslag, buien van ontroostbaar huilen, windjes die stonken naar ei verdwenen als sneeuw voor de zon na het starten van de nieuwe voeding. Happy baby, happy mama!

Family of three now!

Hoe gaat het met mij?

Zo grappig dat wanneer iemand bij ons thuis komt ze mij en Mitchell bijna vergeten gedag te zeggen. Alles draait om Maeve en dat snap ik heel goed! Maar het herstel na een bevalling is niet niks kan ik je zeggen. Van te voren had ik geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen en het is wel iets wat je serieus moet nemen. Achteraf gezien ben ik misschien iets te snel weer alles gaan doen, waardoor ik nu soms denk ‘even een stapje terug’.

Kolven

Ik wilde heel graag borstvoeding geven omwille van het verkleinen op de kans van de ontwikkeling van allergieën bij Maeve. Ik heb 3 weken lang borstvoeding gegeven door middel van het afkolven. Direct aan de borst was niks voor mij, daar kwam ik al snel achter. Borstvoeding geven heb ik zwaar onderschat. Wat is dat pittig! Het is mentaal en fysiek erg intensief vind ik. Het kost veel tijd en energie. Je bent zelf nog aan het herstellen van de bevalling, bent moe, het ouderschap is nieuw en je moet je draai nog vinden.

Met veel liefde heb ik de eerste weken gekolfd. De NurtureGoods Dual Efficient borstkolf Smart 3.0 heeft mij enorm geholpen! Het maakte het kolven niet pijnlijk, ging snel en je had even een momentje voor jezelf. Ik raad dit iedere moeder aan.

#ad

Nu is Maeve weer blij, Mitchell terug aan het werk en ik kan nog even genieten van mijn laatste weken verlof. Ik durf te zeggen dat ik al helemaal gewend ben aan het nieuwe leven. Het “oude” leven lijkt alweer zolang geleden! Bizar hoe snel dat gaat. Ik werd laatst zelfs emotioneel toen we merkten dat Maeve al veel kleding ontgroeid is. Ze groeit zó hard! Ik geniet daarom van iedere dag 💖 Het leven als mama is heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s