Blog 160★ – clichés tijdens de zwangerschap

Hi friends! Vandaag ben ik precies 22 weken zwanger, net over de helft! De tijd gaat echt snel moet ik zeggen. Nu ik richting de 6 maanden ga, ben ik inmiddels wel gewend aan het idee dat ik zwanger ben en dat wij een baby’tje krijgen. Wisten jullie trouwens al dat het een meisje is? Ik had gelijk! Wanneer je zwanger bent hoor je de ene na de andere cliché. De meeste zijn waar, maar sommige kan je niet meer aanhoren……

1. Zolang het maar gezond is.

Toen ik nog niet zwanger was, toen dacht ik laat die mensen maar praten die dit zeggen. Natuurlijk heb je voorkeur voor een jongen of meisje! Zeker bij een tweede! Toen ik wist dat ik zwanger was kwam ik erachter dat ik dat altijd verkeerd heb gedacht. Er is niks belangrijkers dan dat de baby gezond is. Wanneer je dat goede nieuws hoort, valt er zo’n last van je schouders en is het geslacht wel het minste belangrijke.

2. Het moederschap is het mooiste wat mij is overkomen.

Ik ben niet eens bevallen en ik voel mij nu al moeder en ik geniet volop. Ik voel nu al verantwoordelijkheid dat ik voor haar moet zorgen. In het begin gaf ik toe aan mijn cravings (zoetigheid en vet eten), maar nu denk ik ‘Lo stop!’ Gezond eten is belangrijk, want ze moet goed groeien. Ik vind dit gevoel heerlijk, kan niet wachten tot ze er is!

De gender reveal voor vrienden!

3. Geniet nu nog maar van je rust, straks praat je wel anders!

Dit is de meest logische die hierna volgt. Zoiets wat ik niet meer kan aanhoren. Ik snap dat mensen het goed bedoelen én ik besef ook wel dat ik nog niet weet hoe zwaar slapeloze nachten kunnen zijn. Maar kom op, geniet nu nog maar van je rust? Hoe moet ik genieten van de rust als ik niet weet hoe het er straks aan toe gaat. Voor mijn gevoel heeft deze opmerking geen nut.

4. Jouw baby is de mooiste die er is!

Ja, dit kan ik nu al beamen. En ik heb haar niet eens in het echt gezien. Enkel op een echo en dan 3D ipv 4D. Toen ik die contouren zag van dat neusje, lipjes en haar gezicht, kon ik mij geen knappere baby voorstellen. Zij is de knapste!

P.s. Kan ook niet anders met zulke ouders toch? LOL!

Mommy & daddy to be!

5. Geniet nog maar even van zwanger zijn, voordat je het weet is het voorbij!

Ook hier weer, voordat ik zwanger was dacht ik dat die 9 maanden niet voorbij zouden gaan. Zólang met een dikke buik lopen, vocht in je enkels vasthouden, geen alcohol mogen drinken, geen carpaccio mogen eten. Hoe overleven vrouwen dat? Mijn standpunt op dit moment? De tijd vliegt! Ik heb er totaal geen moeite mee. Natuurlijk mis ik mijn tonijnsalade en medium-rare gebakken biefstuk, maar is dat niet met alles wat niet mag? Wanneer jij een kind iets verbiedt, is het kind dan juist niet meer geïnteresseerd? Zo werkt het eigenlijk nu hetzelfde.

6. Eet jij dat laatste restje maar op, je eet voor 2.

Deze opmerking krijg ik denk ik nog wel het meest te horen. Wil je misschien dat ik 30 kilo aankom? Het is al heel wat dat je lichaam veranderd en je de weegschaal ziet oplopen. Wist je dat je niet meer hoeft te eten tijdens de zwangerschap? Je beweegt namelijk vaak minder en verbruikt daardoor minder. Ik ben geen diëtiste, maar je calorie-inname verdubbelen is echt niet nodig 😉


Zijn er voor jou clichés herkenbaar? Of welke clichés hoor jij regelmatig tijdens je zwangerschap? Ik denk wanneer ik bevallen ben in januari dat dit lijstje nog veel langer zal worden, maar dat moet ik allemaal nog maar ondervinden 💗

Ik zit in ieder geval op een grote roze wolk! ☁️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s