Blog 159★ – baby on the way!

Hi friends! Ik heb geweldig nieuws te melden en vond dat zeker een eigen blog waard: Mitchell en ik worden papa en mama! In januari 2023, dus we hebben nog even te gaan. Spannend en leuk tegelijk, onbeschrijfelijk gevoel.

Had je het aan zien komen? Voor heel veel mensen kwam het niet als een verassing. Mitch en ik zijn al 10 jaar samen, wonen samen in een heerlijk koophuis en dit was de logische volgende stap. We hebben er enorm veel zin in, een droom die uitkomt!

Ik dacht wel leuk om eens een ander format te gebruiken, let’s go forward with a Q&A (question & answer):

Hoe voel je je?

Nu gelukkig weer een beetje de oude! Ik ben erg misselijk geweest (hoefde gelukkig niet te spugen), maar heel de dag voelde ik me ellendig. Alsof je in een achtbaan heb gezeten en daar 600 keer over de kop bent gegaan en er net uitkomt. Zo’n gevoel. Heel weeïg, maar niet alleen ‘s ochtends gewoon heel de dag. Maar volgens mij is dat nu voorbij *juicht*. Ik merkte ook verschil aan mijn huid. Mijn eczeem speelde weer op en ik kreeg last van puistjes. Ook dat gaat weer iets beter. Ik geef de hormonen de schuld.

Hoe ver ben je?

Wanneer ik deze blog schrijf (op vrijdag 22 juli) ben ik 15+2 weken. Het tweede trimester! In de 12e week hebben wij trouwens de zwangerschap bekend gemaakt.

Weten jullie al het geslacht?

Nog niet! Woensdag 27 juli komt iemand bij ons thuis voor een thuisecho en zullen we er achterkomen of het een jongetje of een meisje is. Ik kan niet wachten! Ik heb heel sterk het gevoel dat het een meisje is (ik droom al jaren over een meisje) en Mitchell weet bijna zeker zegt hij dat het een jongetje is. 50/50 kans!

Heb je de baby al gevoeld?

Nee! Dat is nog te vroeg. Zover ik heb gelezen (en ik heb héél veel gelezen) voel je vaak pas iets rond de 18-20 weken. Ben daar zo nieuwsgierig naar!

Heb je zwangerschap cravings?

Niet naar bepaald voedsel. Ik merkte wel al heel snel dat ik meer trek kreeg in zoet. Dat had ik voor de zwangerschap niet echt, maar nu kan ik geen genoeg krijgen van chocola of bijvoorbeeld snoepjes. Maar ook ijs of de ice frappé van de McDonalds. Probeer me in te houden 🙂 Wat ik wel duidelijk heb gemerkt is dat ik niet meer van warme koffie kan genieten en dat cola zero, dat eerst mijn verslaving was, helemaal is verdwenen. Erg benieuwd of dat nog terugkomt.

Moest wel even wennen aan wat ik wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Doordat ik al glutenvrij eet viel er altijd al veel voor mij af, maar als we nu uiteten gaan blijft er haast helemaal niks meer over. Dan gewoon lekker thuis eten, kan ook!


Heb je vragen, vergeet dan geen opmerking achter te laten. En als je me nog niet volgt op Instagram, doe dat ook even want daar post ik regelmatig updates en kiekjes ❤️

5 gedachten over “Blog 159★ – baby on the way!

 1. mariekrentenbol

  Gefeliciteerd!!

  ik ben zelf ook zwanger, wel heel wat korter nog als jij.
  vooral dit “maar heel de dag voelde ik me ellendig. Alsof je in een achtbaan heb gezeten en daar 600 keer over de kop bent gegaan en er net uitkomt” is echt precies hoe die misselijkheid voelt. Goed verwoord!

  Like

  1. LikeLouise

   Jij ook gefeliciteerd!! Grappig dat ik van meerdere zwangere vrouwen hoor dat zij zich herkennen in deze beschrijving van misselijkheid. Hopelijk voel jij je ook snel beter 😊 Tip: om de 2 uur kleine beetjes eten en bij mij hielp appelsap heel goed!

   Liefs

   Like

   1. mariekrentenbol

    Appelsap ga ik proberen! Heb echt alles al geprobeerd. Van kauwgom kauwen tot aan m’n water lauw drinken ipv koud. Niks lijkt te werken 😬

    Geliked door 1 persoon

 2. Joke

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap.
  Mijn dochter is net zover als jullie ze is zondag de 25ste 16 weken.
  Ook zij is best ziek geweest heel misselijk zelfs zo gespuugd dat ze vocht via infuus toegediend kreeg.
  Vorige week was geslachtsbepaling en ik krijg me 4de kleinzoon 💙💙💙💙

  Like

  1. LikeLouise

   Bedankt! Wat leuk dat jouw dochter zwanger is, gefeliciteerd 😊 Moet heftig voor haar zijn geweest. Sta er soms zo versteld van dat het per persoon enorm kan verschillen. Wat leuk voor de baby allemaal neefjes 💙 Wij kunnen ook niet wachten om het eindelijk te weten!

   Liefs

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s