Blog 156★ – klotsende oksels

Hi friends! Hopelijk gaat alles goed met jullie. Vandaag maar weer een COVID zelftest gedaan; zoals verwacht negatief. In deze 2 jaar dat we kampen met Covid zijn zowel Mitchell als ik beide nog niet besmet geweest. Als ik dat tegen mensen zeg geloven ze me bijna niet. Waar ik wel al 2 jaar mee te maken heb, zijn geïrriteerde en jeukende oksels. Geen klotsende oksels zoals de titel zegt, maar het klonk zo leuk 😆

Ik hoor je denken: ”geïrriteerde en jeukende oksels, hoe krijg je dat voor elkaar?” Moet ik mijn lichaam een schouderklopje geven nu om iedere keer weer iets nieuws te verzinnen/creëren. LOL 🤪
De enige verklaring die ik kan geven is ook het enige product die ik daar gebruik, de deodorant.

Zoals ik hierboven schreef, gok ik dat ik al 2 jaar op en af last heb van een jeukende huid onder mijn oksels. Het bouwt zich op en explodeert. Wanneer het explodeert is mijn huid rood, schilferig, enorm droog dat er schilfertjes ontstaan, en ik niks meer op mijn huid kan verdragen. Hierna laat ik mijn huid met rust, ik gebruik eigenlijk weinig tot geen deodorant en smeer het in met een kalmerende crème.

Zo zag het er bijvoorbeeld vorige week uit. Moet ik er wel bij zeggen dat het lastig was om het op beeld te krijgen en dat ik het hier best mee valt:

Ik ben me bewust dat dit niet de meest sexy foto is, maar gelukkig gaat het om de geïrriteerde huid die te zien is. Whaha!

Jeuken probeer ik niet te doen. In mijn vorige blogs heb ik vaker geschreven over hoe lastig het is om je niet over te geven aan jeuk. Het is belangrijk dat niet te doen, omdat je de huid dan nog meer beschadigd. Maar geloof me ik spreek uit ervaring, jeuk is erger dan pijn!
Tip: lees nog eens terug ↳ Blog 121★ – wat is jeuk?

Veel verschillende deodorants heb ik al geprobeerd, maar ik heb het gevoel dat ik een allergie voor zo’n product opbouw. Ik ben nu weer overgestapt op een nieuwe: de sensitive roller van Zarqa. Zarqa vind ik een fijn merk, ik gebruik ook de bodywash daarvan #nospon. De vraag is nu…. hoelang ga ik het hiermee redden?

Mijn oksel nu. Ziet er al een stuk rustiger uit!

Zo nu en dan hoor ik weleens verhalen van mensen die om bepaalde redenen helemaal geen ‘reguliere’ deodorant willen gebruiken en bijvoorbeeld een deodorant kiezen op natuurlijke basis. Ik ga op onderzoek uit welke mogelijkheden er nog meer zijn en of dat misschien voor mij werkt. Ik hoop dat mijn lichaam mij even de tijd geeft om dit uit te zoeken voordat er weer een explosie plaatsvindt. Fingers crossed! 🤞🏼


Laat het me natuurlijk weer weten wanneer je tips hebt die je graag wilt delen! Ik kijk er naar uit ze te lezen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s