Blog 154★ – als schoenen konden praten

Filosofie. Dat ligt je of dat ligt je niet volgens mij. Mij heeft het altijd geïnteresseerd. Filosoferen is eigenlijk iets onderzoeken, wat hoe waarom over een bepaalde kwestie. Mijn moeder is net zo’n filosoof. Wij maakten een wandeling door Amsterdam en toen kwam het onderwerp schoenen ter sprake. Een onderwerp waar we het zeker vaker over hebben, maar dit keer toch op een andere manier.

Even eerlijk. Hoeveel paar schoenen heb jij? Ik heb een inloopkast met een aparte kast voor schoenen en nog passen ze er niet allemaal in. Van kleins af aan heb ik al een schoenen-tik. Mijn moeder vertelde mij dat ik al op jonge leeftijd zelf wilde beslissen welke schoenen ik wilde dragen. Als wij naar een schoenenwinkel gingen, lieten mijn ouders mij verschillende schoenen passen en al gauw riep ik ‘Die wel!’ en ‘Nee! Die niet!’

Mitchell, mijn vriend, ziet niet altijd het voordeel in van zoveel paar schoenen hebben. Je hebt toch maar 2 voeten? Ik zie daar zeker wel het voordeel van in. Doordat ik veel schoenen heb, blijven mijn schoenen langer mooi en heb ik jaren plezier van deze pareltjes. Ik wissel graag af waardoor mijn schoenen eigenlijk nooit verslijten.

Mijn ouders en ik liepen dus in Amsterdam. Mijn moeder en ik naast elkaar en mijn vader achter ons, al die mooie grachtenpanden aan het bekijken. Ik keek naar mijn voeten en automatisch dus ook naar mijn schoenen. Toen zei ik: ”Deze schoenen maken ook wat mee in het leven, ze zijn op zoveel plekken geweest.” Mijn moeder beaamde dat direct ”Als schoenen konden praten zouden ze leuke verhalen kunnen vertellen.”

Schoenen gaan met je mee naar het werk, op vakantie, naar vrienden. Ze zien zoveel van de wereld! Hoe zuiniger je met je schoenen bent, hoe meer zij kunnen genieten van hun schoenen-leven. Conclusie dames: veel schoenen kopen!

Wanneer je verder gaat denken, zullen tassen niet één verhaal kunnen vertellen maar boeken vol kunnen schrijven met hun verhalen wanneer zij zouden kunnen praten (en schrijven dan haha). Tassen verkoop of koop je namelijk ook vaak nog tweedehands. Dan heeft zo’n tas meerdere eigenaren gehad en kunnen proeven van verschillende leefstijlen. Dus ook hiervoor geldt….. veel tassen kopen en eventueel als je geen plek meer kunt creëren, weer verkopen.


Iets om over na te denken. Slaaplekker ☽

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s