Blog 152★ – lichttherapie in mijn badkamer!

Hi friends! Ik wil een heel leuk nieuwtje met jullie delen. Vooral interessant voor mensen met een chronische huidaandoening zoals eczeem of psoriasis, zoals ik. Maar denk ook aan zonneallergie. Sinds kort is er thuis bij mij de Dermasun geïnstalleerd.

Ik kan me voorstellen dat deze intro de nodige vragen bij je oproept en daarom hoop ik met deze blog zoveel mogelijk vraagtekens bij je weg te halen.

Wat is een Dermasun?

Ik wist sinds kort ook niet van het bestaan af. Zoals je je misschien nog kan herinneren heb ik lichttherapie gehad in het ziekenhuis voor een aantal maanden.

Lees meer: Blog 112★ – mijn lichttherapie ervaring

Heel effectief in mijn geval, maar wel erg intensief. Drie keer per week naar het ziekenhuis toe en dat in combinatie met werk en school destijds.

De Dermasun is een veilig lichttherapie apparaat voor thuis waardoor je gemakkelijk tijdens het douchen zelf een paar minuten je huid kan blootstellen aan UVB-straling.

Wat doet de Dermasun precies?

Dermasun Medical: Chronische eczeem kan op een veilige en effectieve manier behandeld worden met een lage dosis UVB licht. Vaak hebben mensen met eczeem klachten een tekort aan vitamine D. Hierdoor kunnen eczeem klachten onder controle worden gehouden.

EFFECTIEF > De lage dosering UV licht zorgt voor een langzaam, geleidelijk effect. Maar al het resultaat wat u haalt, kunt u onderhouden. Tegelijkertijd houdt u uw vitamine D niveau goed op peil.

VEILIG > Dankzij twee lagen filterglas komt er een ultra lage dosis UV licht uit de Dermasun. Met een schema bouwt u de blootstelling aan het licht heel voorzichtig op.

Onlangs heb ik bloed laten prikken en kwam er inderdaad uit dat mijn Vitamine D erg laag was. Hopelijk kan de Dermasun dit Vitamine D tekort aanvullen.

Hoe kom ik aan een Dermasun?

Zelf heb ik een samenwerking met Dermasun waarbij ik het apparaat voor een jaar lang mag testen. Natuurlijk zal ik jullie van mijn bevindingen op de hoogte houden.

Jij hebt 2 opties om aan een Dermasun te komen:

  1. Overleg met jouw dermatoloog. Dermasun Medical wordt voorgeschreven in zo’n 35 ziekenhuizen in Nederland. 
  2. Je kan het apparaat zelf aanschaffen. Je kan in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding.
Dit is het apparaat in mijn eigen badkamer! Side note: ik heb de Sunshower. Een uitgebreider model met UVB-straling en ook infrarood licht.


Laat het me weten in de comments wanneer je vragen hebt! Fijn weekend!

𝐿𝑖𝑒𝑓𝑠, 𝐿𝑜𝑢𝑖𝑠𝑒

Lees ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s