Blog 150★ – I’m more than what you see

Hi friends! Leuk jullie weer te ‘zien’. Vandaag een blog die niet in het teken staat van mijn eczeem of allergieën, maar in het kader van mijn ogen. Ik heb namelijk sinds gisteren om precies te zijn, een bril! Ja echt. Niet voor de hele dag, maar voor zo nu en dan.

Hoofdpijn

Al een paar maanden denk ik ondertussen, heb ik last van hoofdpijn. Zeurende hoofdpijn meestal aan het einde van de dag. In de eerste instantie dacht ik dat het te maken had met stress of doordat ik een drukke dag had gehad, maar ook wanneer dat allebei niet van toepassing was kwam die vervelende hoofdpijn weer om de hoek kijken. Ik ben zo’n type die niet graag iets inneemt daarvoor, want zo erg is het ook weer niet denk ik dan maar ik begon die hoofdpijn wel zat te worden.

I don’t know, Google it

Ik weet niet of jullie dat ook doen, maar wanneer ik ergens last van heb (lichamelijk gezien) ga ik googelen. Niet altijd even handig, zeker niet wanneer je hypochonder bent. Als je dat bent, doe het dan vooral niet is mijn advies. Je bent namelijk óf zwanger óf hebt een tumor óf heb een auto-immuunziekte terwijl er niks ernstigs aan de hand is. Ik ben het niet dus na mijn Google-zoektocht kwam ik onder andere tegen dat je zicht ook hoofdpijn kan veroorzaken wanneer dat niet helemaal goed is. Dat hoef je zelf niet eens door te hebben. Moet ik eerlijk zeggen dat Mitchell al vanaf het begin toen ik over hoofdpijn begon riep dat ik mijn ogen eens moest laten opmeten, dus dat zat al een beetje in mijn hoofd waardoor ik ervoor koos zijn advies op te volgen en daarvoor een afspraak te maken. Alhoewel ik dus niet geloofde dat mijn zicht de oorzaak kon zijn.

Er ging een nieuwe wereld voor me open

Samen met mijn moeder ben ik naar een opticien geweest voor een oogmeting. Er werden allerlei kleine testjes gedaan. Ik moest naar een huisje kijken door een machine heen en moest aangeven of ik het huisje scherp of wazig zag. De opticus draaide dan aan een aantal knopjes en daarna keek ik ineens door die machine met alleen mijn linkeroog of alleen mijn rechteroog. Al snel gaf deze test resultaat: ik kan hartstikke goed zien! Maar…. ik heb een hele kleine cilinder afwijking in beide ogen en mijn rechteroog heeft een heel klein beetje hulp, oftewel sterkte nodig. Ik kreeg een gek brilletje op waar deze aanpassingen al in waren gemaakt en ik kon mijn ogen niet geloven. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor me open. Ik zag alles nog steeds goed maar net iets scherper, alsof je een foto bewerkt en dan op de optie verscherpen drukt. Bovendien zag ik kleuren duidelijker. W-A-U-W.

De opticus vertelde dat het zeker mogelijk is dat de hoofdpijn veroorzaakt wordt doordat mijn ogen zich telkens moeten focussen. Zeker wanneer ik een drukke dag heb gehad op mijn werk of naar een computer beeldscherm staar kunnen mijn ogen vermoeid raken. Een bril op sterkte kan mijn ogen dan meer rust geven.

Ik heb mijn bril pas sinds gisteren, maar gisteravond toen Mitchell en ik een film aan het kijken waren (op Netflix Good Boys, een comedy, echt een aanrader) merkte ik dat ik fijner naar de TV keek. Het is nog te kort om erachter te komen of dit mijn hoofdpijn gaat verhelpen, maar ik heb goede hoop.

Ik moet zeggen dat ik het helemaal niet raar vind staan. Ik voel me wel ineens een stuk slimmer, dat wel. Kijk er dus niet van op wanneer je foto’s van mij ziet met een bril.

Even een leuke quote om mee af te sluiten:

I like that glasses suggest intelligence instead of broken eyes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s