Blog 149★ – meer aandacht voor eczeem

Hi friends! Door onder andere de kou van de afgelopen dagen en daarboven de warmte van de verwarming thuis, merk ik veranderingen aan mijn huid. Ik heb meer jeuk en er ontwikkelen zich meer eczeem plekjes. Ik neem jullie al een tijdje met mijn blogs hier al mee in mijn leven met eczeem maar gelukkig ben ik niet de enige die zich voor deze huidaandoening inzet. In deze blog wil ik andere kanalen ook een podium geven.

Schrijven/ lezen: In De Huid Van

Ik schrijf nu alweer een tijdje voor het online patiëntenplatform ‘In De Huid Van’ met lotgenoten, maar ook met zorgmedewerkers, over atopisch eczeem. Ons gemeenschappelijk doel is meer bekendheid creëren voor deze huidaandoening en daar zijn we hard voor aan het werk. Ik help graag mee en ben trots op hoe erg de website al gegroeid is in zo’n korte tijd. Toch vind ik, en merk ik ook in het dagelijks leven, dat eczeem nog steeds onbekend is voor veel mensen. Deze website is bedoeld voor iedereen die eczeem heeft maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken, maar ook voor mensen uit de omgeving van iemand met eczeem die meer inzicht willen krijgen in wat iemand doormaakt.

Heb ik je interesse gewekt? Hierbij de link naar de website van In De Huid Van.

Deze foto is gemaakt voor de online influencer campagne ‘Mijn huidige staat’ van In De Huid Van.

Luisteren: Podcast

Ik ben onlangs benaderd door iemand die afgelopen zomer een onderzoek heeft uitgevoerd onder patiënten met atopisch eczeem waaruit blijkt dat er nog steeds weinig aandacht blijkt te zijn voor deze huidaandoening. Klachten worden onderschat door artsen maar ook door mensen uit de omgeving van de patiënten.

Als vervolgtraject op het onderzoek wilt hij atopisch eczeem meer onder de aandacht brengen bij het publiek en de zorgverleners. Dit wil hij doen doormiddel van een gecreëerde podcast over atopisch/constitutioneel eczeem.

Ik heb de podcast beluisterd en ben heel enthousiast geworden. Er komt zoveel informatie naar voren dat je hier alleen maar van kan leren!

De podcast is te beluisteren op: Spotify of op internet.

Deel jij mee? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s