Hi friends! Zoals jullie weten ben ik huidtherapeute van beroep en voer ik veel verschillende behandelingen uit bij mijn cliënten, maar onderga ik er zelf ook weleens één. Nog makkelijker dat ik sommige behandelingen gemakkelijk zelf kan uitvoeren, zoals een chemische peeling. Klinkt misschien eng, maar dat valt heel erg mee. Ik wil jullie graag in deze blog daar meer over vertellen.
Een chemische peeling, wat is dat eigenlijk?
Om bij het begin te beginnen, wat is een chemische peeling? Een chemische peeling is de verzamelnaam voor verschillende zuren die je op de huid kan aanbrengen. Het ene zuur breng je op als maskertje en haal je er na een paar minuten weer af en het andere zuur breng je op in verschillende laagjes en laat je zelfs op de huid zitten. Elk zuur heeft een verschillende eigenschap en werking op de huid. Het doel dat ieder zuur gemeenschappelijk heeft is exfoliëren. Dat betekent dat de huid zich vernieuwd en dode huidcellen afstoot. Dit proces vindt zonder een chemische peeling in de huid ook plaats, maar deze behandeling geeft de huid eigenlijk een boost waardoor het sneller gebeurd.
Voor wie is een chemische peeling bedoeld?
Iedereen verzamelt dode huidcellen, deze bevinden zich in de opperhuid. Iedere huid kan dus exfoliëren in theorie. Het is dus niet zo dat er uiteindelijk geen huid meer overblijft, want de huid bestaat uit meerdere lagen. Het is wel belangrijk om in de gaten te blijven houden dat je huid niet uitdroogt. De huid stimuleren is goed, maar voeden en hydrateren is net zo belangrijk om een stralende huid te krijgen.
Zoals ik hierboven vertelde heeft ieder zuur een andere eigenschap en werking op de huid. Het is dus heel belangrijk om te bepalen wat een huid precies nodig heeft en welk zuur daarbij gaat helpen. In mijn geval heb ik gekozen voor een diepe peeling: de Jessner peeling. Dit is een peeling op basis van melkzuur (werkt hydraterent en vermindert pigmentvlekken) salicylzuur (remt ontstekingen/ bacteriën) en recorcinol (is een alleskunner! Geeft structuur verbetering, reduceert fijne lijntjes, verwijdert vuil/vet).
Deze peeling is dus een geschikte keuze voor mijn ‘jeugd puistjes’.
Hoe zie je er na een chemische peeling uit?
NIET! Twee dagen na de behandeling gaat het schileringsproces beginnen, hieronder een paar foto’s van mij na de behandeling:
Deze schilfering duurt ongeveer 5-7 dagen. Gelukkig hebben we tegenwoordig mondkapjes waardoor ik het een beetje kon verbergen. Echter schaam ik mij er niet voor. Het zachte baby huidje erna is het allemaal waard!
Waar kan ik een chemische peeling ondergaan?
Deze behandeling kan je laten uitvoeren bij een huidtherapeut of bij een schoonheidsspecialiste. Een huidtherapeute is bevoegd om sterkere peelings uit te voeren dan een schoonheidsspecialiste. Heb je een ”huidprobleem” dan raad ik je aan naar een huidtherapeut te gaan, anders ben je bij een schoonheidsspecialiste ook aan het goede adres.
Moet lachen om de foto’s van mijn huid na de chemische peeling, LOL.
Hopelijk heb ik jullie iets kunnen leren over deze leuke en mooie behandeling. Wanneer je vragen hebt naar aanleiding van deze blog, laat ze gerust achter onderin.
Fijn weekend!
