Blog 142★ – het corona virus

Hi friends! Momenteel het gesprek van de dag: het Corona virus. Hier wil ik graag op inhaken. Hoe sta ik erin? Ben ik vatbaarder door mijn allergieën? Kan ik nog door gaan met mijn werk als huidtherapeut? In deze blog lees je daar meer over.

Hopelijk verdwijnt het Corona virus net zo snel als dat het binnenkwam in ons land. Alleen verwacht ik dat dat niet het geval is. Deze vervelende griep is hardnekkiger dan ieder in ons land had gedacht. Het lijkt zelfs meer te zijn dan alleen een griepje. Niet alleen de ouderen onder ons, maar ook jongeren lijken extreme gevolgen van dit virus te merken.

Ik ben niet angstig zoals velen om mij heen wel zijn. Zoals premier Rutte vertelde gisteravond tijdens zijn historische speech: het grootste gedeelte van Nederland zal Corona krijgen maar dat is juist belangrijk voor het ontwikkelen van groepsimmuniteit. Ik ben gezond en dat is het allerbelangrijkste. Ik slik wel extra vitamine C en vitamine B12 om mijn immuunsysteem een oppepper te geven.

Schermafbeelding 2020-03-17 om 12.44.32Wanneer ik verschillende wetenschappers moet geloven zijn mensen met coeliakie niet kwetsbaarder voor het virus dan mensen die dat niet hebben. Mijn allergieën spelen hierbij ook geen belangrijke rol. Het enige minpunt is dat ik het vaker benauwd heb door mijn hooikoorts of extreme allergie voor gras. Ik verwacht dat mijn longen wel kwetsbaarder kunnen zijn, maar daar lig ik niet wakker van.

Op dit moment heb ik nog twee banen. Ik ben werkzaam in twee klinieken in verschillende regio’s van Nederland. De grotere kliniek heeft besloten om dicht te gaan, omdat het nemen van 1,5 meter afstand met cliënten onmogelijk is. Wij werken in de zorg, maar deze zorg is niet cruciaal. Het is geheel cosmetisch. Vandaar dat er geen noodzaak is om open te blijven. Onze gezondheid is belangrijker, dus ik sta volledig achter het besluit.
De kleinere kliniek heeft besloten open te blijven. Begrijpelijk, want het is lastig om te overleven als ondernemer in deze moeilijke periode. Ik ben op mijn werk bepakt met handschoenen, mondkapje, veiligheidsbril om mijn gezondheid en die van de client te waarborgen. Ik hoop dat dat voldoende is. Ik zal liegen wanneer ik zeg dat ik het één op één contact niet spannend vind op dit moment.

Heel Nederland ligt stil en dat in 2020. Gelukkig geen volledige lockdown zoals in Frankrijk of Spanje, waar je een fikse boete krijgt wanneer je op straat loopt zonder geldige reden. Toch ben ik wel nieuwsgierig naar het beloop hiervan. Voor mijn gevoel is het kwaad nog niet geschied.

Lieve mensen, take care & be safe.

Yellow traffic sign "Safety First"

img_0429

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s