Blog 140★ – Louise op een missie!

Hi friends! Mitchell en ik wonen nu officieel samen sinds een week! We zijn na het klussen eindelijk ingetrokken in ons paleisje. Geregeld krijg ik de vraag van vrienden en familie of ik een fotootje kan sturen van het interieur, omdat ze zo nieuwsgierig zijn. Vandaag een gloednieuwe blog in het teken van ons huis! Lees gauw verder wanneer jij nog ‘intiteurtips’ zoekt 😉

Degenen die mij beter kennen weten dat ik altijd een duidelijke mening heb over dingen. Niet over alles, want ik kan namelijk blijven twijfelen wanneer we buiten de deur gaan lunchen wat ik op dat moment wil eten. Maar……… wanneer het gaat om smaak zoals bijvoorbeeld winkelen of in dit geval interieur weet ik maar al te goed wat ik wel mooi vind én nog belangrijker, wat ik absoluut niet mooi vind. Gelukkig gaf Mitchell mij volledig groen licht om het gehele interieur bij elkaar te zoeken. Louise op een missie!

Pinterest is wel mijn grootste inspiratiebron geweest. Ik stuitte al eerder op Scandinavisch wonen. Dit heb ik toegelicht in mijn vorige blog Blog 137★ – new chapter!, maar voor de nieuwelingen betekent Scandinavisch wonen in 4 woorden: minimalistisch, ruimtelijk, hout en licht.

Zodra ik wist welke stijl het werd heb ik een moodboard gemaakt en hier alles wat ik tegenkwam op verzameld. Ik ging van groot naar klein werken.

 • Welke vloer past bij deze stijl?
 • Met welke kleuren gaan we werken?
 • Welk behang past daarbij?
 • Voor welk soort hout gaan we zodat het een geheel wordt?
 • En tot slot: hoe krijgen we meer sfeer in huis? De woonaccessoires zijn daar bepalend voor.

Het laatste gedeelte is het allerleukste. Dit is namelijk de finishing touch. Onze woonaccessoires heb ik overal vandaan weten te toveren: de Bijenkorf, Hema, Ikea, Blokker en natuurlijk van Desenio.

Desenio staat in het teken van een Scandinavisch interieur en design. Hun visie is simpel – trendy en mooie kunstposters (die iedereen zich kan veroorloven) voor een Scandinavisch interieur.

Dit past weer volledig in mijn straatje!

Hierdoor heb ik zowel de woonkamer als de slaapkamer én ook nog de WC gezelliger kunnen maken. Via de webshop kan je een bestelling plaatsen en zal het binnen enkele dagen al op je stoep staan. Voor iedereen een dikke aanrader. 🙂

Ik laat jullie natuurlijk niet met ‘lege handen’ mijn blog verlaten. Hier een aantal interieurtips waar ik veel aan heb gehad deze verhuizing:

 1. Wanneer je een kleur uitkiest bij bijvoorbeeld gamma, bereid je erop voor dat deze kleur vaak 1 teint donkerder uitvalt omdat een muur groter is dan het kaartje dat je in je handen hebt.
 2. Probeer je niet te veel op 1 kleur te focussen. Het is namelijk niet te doen om dezelfde kleur blauw of groen te vinden. Het wijkt altijd wel iets af wanneer het niet van hetzelfde merk afkomt. Vandaar dat het verstandig is om een kleurenpalet samen te stellen van 2 a 3 kleuren.
 3. Hang pas iets op aan de muren wanneer de meubels precies staan zoals je wilt. Wanneer er een gat in de muur zit kan je dit niet meer ongedaan maken (in ieder geval niet op een gemakkelijke manier).
 4. Begin een moodboard zodat je al je ideeën als geheel voor je ziet.
 5. Vergeet bij je foto’s en/of posters geen lijsten te bestellen. Klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet!
 6. De belangrijkste tip van vandaag: laat de vrouw in huis beslissen behalve wanneer het om elektronica gaat. Daar hebben wij vrouwen toch geen verstand van én dan voelt de man zich ook belangrijk. Lol.