Blog 138★ – op een nieuw dieet

Hi friends! Daar ben ik weer met een gloednieuwe blog op jouw beeldscherm. Ik heb weer van alles meegemaakt. Kort samengevat, ik zit op een nieuw dieet: ik eet nu melk ÉN lactose-vrij. Benieuwd naar hoe de weg hiernaartoe is verlopen? Lees dan gauw verder.

Ik heb al weleens geroepen dat ik waarschijnlijk niet goed reageer op lactose. Vandaag het vervolg.

Blog 122 – lactose-intolerantie?

Ik kreeg de laatste tijd weer meer last van buikpijn, terwijl ik mij strikt aan het glutenvrije dieet houd. Ben hardop gaan brainstormen met Mitchell en mijn moeder waar het aan zou kunnen liggen. Wij kwamen tot de conclusie dat ik de laatste paar maanden meer kwark ben gaan eten door het sporten, sinds kort Hüttenkase verslaafd ben en een cracker met appelstroop + kaas moeilijk kan weerstaan. Daarnaast vind ik geitenkaas met honing ook een toetje.

Hierdoor ben ik gaan experimenteren door zuivel te laten staan en aan te kijken hoe mijn buik hierop reageert.

Diner bij het Hardrock Café in Brussel

Ik ben samen met Mitchell een weekendje naar Brussel geweest en heb niks gegeten wat verdacht leek te zijn. Mijn reguliere ontbijt vervangen door soja yoghurt en geluncht met bijvoorbeeld hummus en jam als beleg. Geen last meer, yeeeey!

Glutenvrij broodje met pulled pork

Toch konden wij alle 3 moeilijk bevatten dat zuivel de oorzaak is van mijn buikpijn, omdat ik het eerst regelmatig en eigenlijk meerdere keren per dag at. Ik was nieuwsgierig en heb weer Hüttenkase geprobeerd om mijn reactie hierop af te wachten.

JA. HOOR. Buikpijn.

Deze buikpijn was heviger dan alle andere keren. Ik kreeg krampen, moest naar de WC, werd misselijk en leek wel 6 maanden zwanger door mijn opgezette buik. Ik kwam van mijn werk en was lichtelijk in paniek. Ik kon alleen maar languit op de bank liggen. Daarnaast kreeg ik gelijk meer jeuk, mijn eczeem vlamde weer op. Net nu het weer onder controle was.

Ik heb contact gezocht met mijn MDL-arts en kan pas 6 januari terecht. Nu moet ik de tijd tot het nieuwe jaar zien uit te zitten met dit nieuwe dieet. Ook tijdens de feestdagen zal ik mij aan het nieuwe dieet houden, ik ben een beetje bang geworden om te eten. Wie mij beter kent weet dat dat totaal niet in mijn straatje past.

Ik heb na de Hüttenkase nog 1 klein experiment gedaan. Ik heb een aantal dagen later geitenkaas gegeten, waar ik totaal geen last van had, en weer een aantal dagen later met ‘normale’ oude kaas mijn cracker belegd. Dat ging iets minder goed. Ik kreeg namelijk weer krampen, maar gelukkig veel minder intens dan de reactie die ik kreeg na het eten van Hüttenkase eerder.

Ik vind het vervelend dat er weer een intolerantie of allergie bij lijkt te komen. Mijn gevoel zegt dat het melk is en niet de lactose. Voor de zekerheid vermijd ik beide.

Nog minder mogen eten? Is dat wel mogelijk?

We wachten geduldig af. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van dit nieuwe avontuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s