Blog 136★ – mijn favo (glutenvrije) lunchspots in Den Haag

Hi friends! Vandaag een blog voor jullie in het teken van mijn favoriete lunchplekjes in Den Haag. Veel leesplezier!

Het ligt maar net aan mijn mood waar ik op dat moment het meeste trek in heb, maar ik kies vaak uit de hotspots die ik hieronder toelicht.
Ik hoop dat je net iets gegeten hebt, want van de foto’s en verhalen die ik je ga vertellen, krijg je zonder twijfel trek in iets lekkers!


Mugs & Mermaids

Torenstraat 79 The Hague, Netherlands

Mugs & Mermaids staat bekend om de prachtige gerechten die zij serveren. Alles ziet er super gezellig en Instagram-waardig uit! Of je nou pannenkoeken besteld, smoothiebowls, een milkshake of koffie. Ik ben groot fan van de smoothiebowls die zij hebben, dat is ook wel te zien aan de foto’s. De Pitaya-smoothiebowl en Sunny-smoothiebowl zijn mijn all-time favorite <3.

Coco

Molenstraat 63 The Hague, Netherlands

Dit plekje heb ik sinds kort pas ontdekt en gelukkig maar, want het is daar zo gezellig! Leuk personeel, je voelt je direct welkom. Dat is iets wat ik zelf erg belangrijk vind en ook op let. Vrijwel alles op de menukaart kan glutenvrij worden bereid, mits je tegen sporen van gluten kan. Je kan kiezen uit smoothiebowls en overheerlijke broodjes. Dit is een plek waar ze niet alleen ‘gezonde’ opties aanbieden. Vandaar dat Mitchell het oké vind om samen met mij hier heen te gaan. Ik moet niet alleen aan mezelf denken natuurlijk!

Ik heb helaas nog geen foto’s van gerechten die ik eet. Ik weet zeker dat deze snel volgen, houd hiervoor mijn Instagram nauw in de gaten!

Club Vers

Stationsweg 136a The Hague, Netherlands

Bij Club Vers kan je voor (bijna) alles terecht: ontbijt, lunch, high tea of een verjaardagsfeestje. Club Vers is de eerste glutenvrije hotspot voor mij geweest, vandaar dat ik een speciale band met deze plek voel (haha). Via internet kwam ik bij hen terecht en noem mij inmiddels een trouwe vaste klant. Ik heb zelfs mijn 21 breakfast-party daar gevierd. Daarnaast is de high-tea daar voor zowel iemand die glutenvrij eet aan te raden, maar ook wanneer iemand wel gluten eet. Er is zoveel keus! Voor de glutenvrije pannenkoeken en het warme bananenbrood mag je mij ’s nachts wakker maken. Grote kans wanneer jij beslist bij Club Vers te gaan lunchen, je mij tegenkomt 🙂

Bagels & Beans

Plaats 21, 2513 AD Den Haag

Bagels & Beans is een keten dat door heel Nederland te vinden is. Heel handig wanneer ik een stad bezoek waar ik niet bekend ben. Je hebt daar één glutenvrije bagel, maar meer opties voor glutenvrij beleg. Ik zou nu al trek hebben in de bagel met hummus of tonijnsalade. De bagel met geitenkaas is ook een aanrader. Ik houd niet heel erg van sapjes, want vaak vind ik dat te zoet. Ik maak toch echt een uitzondering voor de biologische appelsap die zij daar hebben. Het komt weinig voor dat ik een bagel bestel zonder mijn favoriete drankje. De ultieme Bagel & Beans combinatie 🙂

 – SLA

Kerkplein 4A, 2513 AZ Den Haag

Door mijn moeder ben ik bij SLA terecht gekomen. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op alles wat groen is. Groen is nog net niet mijn lievelingskleur, haha. Je kan bij SLA zelf je salade of bowl samenstellen, maar zij hebben ook zelf een menu samengesteld. SLA is vaak mijn diner, wat ik meeneem en thuis opeet. Het is zo’n grote portie dat ik het eigenlijk te veel vind voor de lunch. Het vult enorm, dat kan je van veel salades niet zeggen. Echt een aanrader!

Tip: Op de website van SLA kan je precies vinden welke salades/bowls wel en niet glutenvrij zijn.

‘T Gouden Hooft

Dagelijkse Groenmarkt 13, 2513 AL Den Haag

Wanneer ik in de stad ben en lekker even wil ‘zitten’ is ‘T Gouden Hooft de aangewezen plek om te lunchen. Je kan zowel lekker buiten als binnen zitten in uitermate comfortabele banken en stoelen. Ik ben hier al meerdere malen geweest en ben groot fan van 2 gerechten: de salade met geitenkaas en broodje carpaccio. Onlangs bezocht ik ‘T Gouden Hooft weer met mijn moeder, want ik had al dagen trek in carpaccio. Het viel mij op dat ze nieuw glutenvrij brood hadden, één groot krokant bolletje. Ik overdrijf niet wanneer ik dit zeg, ik heb nog nooit zo’n lekker glutenvrij broodje gegeten in mijn glutenvrije leven. Alleen al voor dat broodje kom ik terug 🙂

P.S. het nieuwe glutenvrije broodje waar ik het over had is niet het broodje of eigenlijk broodjes op bovenstaande foto.

KEK in Delft

Voldersgracht 27, 2611 EV Delft

Kek bevind zich niet in Den Haag, toch kon deze hotspot niet gemist worden op het lijstje. Ik ben hier al een aantal keer geweest en iedere keer blijf ik mij verbazen hoe druk het altijd is. Het maakt niet uit of je door de weeks komt of in het weekend, ik heb altijd even moeten wachten op een plekje. Wanneer je eenmaal zit en je bestelling wordt geserveerd, maakt dat alles goed. Er is keus uit glutenvrije broodjes, acaï smoothie bowl (ze hebben geen glutenvrije granola, maar vervangen de granola door zaden en pitten) en héél veel glutenvrije taartjes/cheesecakes/brownies. Dus zorg dat je ruimte over houd, want die toetjes zijn abnormaal lekker!

Schermafbeelding 2019-09-02 om 08.00.32.png

image1.jpeg

 

image1

 

img_0429

2 gedachten over “Blog 136★ – mijn favo (glutenvrije) lunchspots in Den Haag

  1. Pingback: Glutenvrije tips voor Europese steden | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s