Afl. 2 ● Koken met Lo

Hi friends! Een nieuwe aflevering van mijn nieuwe serie ‘Koken met Lo’. Vandaag een makkelijk recept: bananenbrood. Benieuwd hoe ik dit maak? Lees dan gauw verder!

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoonmoeder Jacqueline. Zij is niet alleen gewichtsconsulente, maar ook hormoonconsulent en natuurvoedingsadviseur. Thnx Jacq! 😉

Niet alleen ik ben gek op bananenbrood thuis, want wanneer ik dit maak kunnen zowel mijn ouders als mijn broer hier moeilijk vanaf blijven. Bananenbrood kan je zien als een gezond ontbijt, tussendoortje, snack en misschien wel onderdeel van de lunch. Laatst heb ik het zelfs als toetje geserveerd. Hier kom ik later op terug.

Bananenbrood (glutenvrije versie)

Wat heb je nodig qua ingrediënten:

 • 150 gram boekweitmeel (glutenvrij)
 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 1/2 cup fijngemalen hazelnoten
 • 1/2 cup blauwe bessen
 • 1,5 theelepel baksoda
 • 2 eetlepels honing
 • Snuf zout
 • Snuf kaneel

Keukenmateriaal:

 • Rechthoekige bakvorm
 • Olijfolie
 • Een blender

Tip: Ik werk liever met cups dan met de weegschaal. Het is handiger in gebruik én in Amerika is dit de manier waarop zij hoeveelheden aangeven. Ik haal graag mijn inspiratie uit het buitenland en op deze manier is het makkelijker na te bootsen. Cups kan je bijvoorbeeld kopen bij Dille & Kamille of gewoon bij bol.com

Klik hier voor de link naar een tabel waarbij cups in gram wordt weergegeven.

Hoe maak je het:

1. Pak een grote kom en doe alle ingrediënten erin.

Tip: Ik stamp de hazelnoten eerst fijn voordat ik ze in het beslag doe.

2. Verwarm de oven voor op 170 graden.

3. Pak de blender erbij en maak de inhoud tot een egaal beslag.

4. Vet de rechthoekige bakvorm in met olijfolie.

5. Giet het beslag nu in de bakvorm.

6. Voeg enkele hele hazelnoten en blauwe bessen toe als topping op het beslag.

Deze kan nu voor +/- 55 minuten de oven in.

Ruik je het al? Hmmmmm!

7. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het voor minimaal 20 minuten afkoelen buiten de oven.

8. Ga met een scherp mes langs de randen van de bakvorm om het banenbrood los te wrikken van de bodem.

Het bananenbrood is ready to be served! 

Eetsmakelijk!

Wees creatief

Laatst, toen mijn bananenbrood net uit de oven kwam, heb ik dit thuis als toetje geserveerd. Jammer genoeg heb ik er geen foto van gemaakt, maar dat zal vast nog komen. Dit toetje is zeker voor herhaling vatbaar. Ik zal gedetailleerd beschrijven hoe dit eruit zag:
Het brood was nog een beetje warm toen ik het in plakken sneed. Een bakje met bevroren rood fruit heb ik kort opgewarmd in de magnetron en geprakt tot een glad mengsel. Een scheutje magere yoghurt erbij en het sausje is klaar. Dit giet je uiteindelijk over het bananenbrood heen en je bananenbrood ziet er een stuk vrolijker uit. Klaar is kees!


Ik heb naast deze blog ook een korte video gemaakt waarin ik stap voor stap het bakproces doorloop! Hierbij de link naar de video: Aflevering 2 ● Bananenbrood

Ik ben van plan om regelmatig een nieuw recept + video te uploaden. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan nu op mijn blog wanneer je dit nog niet hebt gedaan, dan krijg je een mailtje wanneer ik een nieuwe aflevering heb gepost!

img_0429

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s