Afl. 1 ● Koken met Lo

Hi friends! Een nieuwe serie op mijn kanaal genaamd ‘Koken met Lo‘. In deze serie ga ik lekkere gerechten met jullie delen waar ik mijn eigen draai aan geef. Van ontbijt tot avondeten en natuurlijk alles glutenvrij! Stap voor stap leer ik je een nieuw (niet al te moeilijk) gerecht, maar vergeet niet door te scrollen tot beneden deze blog…daar staat namelijk een leuke verrassing te wachten. Lees snel verder voor de eerste aflevering: homemade granola.

De meest belangrijke maaltijd van de dag is het ontbijt. Wanneer ik niet goed ontbijt begint mijn dag vaak al slecht. Ik mis energie, krijg een borrelige maag en kan mij minder goed concentreren. Drie belangrijke redenen om goed te ontbijten dus!

Een van de meest populaire en misbare onderdelen van het ontbijt is granola. Dit is een mengsel van onder andere granen, zaden, pitten en bevat soms ook gedroogd fruit dat vaak als topping voor yoghurt wordt gebruikt. Ik vind het heerlijk! Misschien is het jou ook opgevallen dat er in kant en klare granol veel suiker verstopt zit. Niet erg gezond dus. Vandaar dat ik graag mijn eigen granola maak. Ik heb meerdere variaties, maar vandaag deel ik mijn favoriet met jullie ♥. 

Glutenvrije én vegan granola

Wat heb je nodig:

 • 2,5 cups glutenvrije havervlokken
 • 1 cup pompoenpitten
 • 1 cup walnoten
 • 1 cup zonnebloempitten (kan ook 1/2 cup wanneer dit niet je favoriet is)
 • 1/2 cup fijne kokosrasp
 • 1/2 cup gedroogde cranberries
 • 2 tbsp chiazaad (of lijnzaad)
 • 1 tsp kaneel
 • 1/2 cup agave siroop (of ahornsiroop)
 • 1/4 cup appelmoes ongezoet
 • 1/4 cup 100% pindakaas
 • 1 tbsp kokosolie

Tip: Ik werk liever met cups dan met de weegschaal. Het is handiger in gebruik én in Amerika is dit de manier waarop zij hoeveelheden aangeven. Ik haal graag mijn inspiratie uit het buitenland en op deze manier is het makkelijker na te bootsen. Cups kan je bijvoorbeeld kopen bij Dille & Kamille of gewoon bij bol.com

Klik hier voor de link naar een tabel waarbij cups in gram wordt weergegeven.

Hoe maak je het:

1. Doe de havervlokken in een grote kom samen met de pompoenpitten, walnoten (maal deze eerst fijn met je hand), zonnebloempitten, kokosrasp, gedroogde cranberries, chiazaad en kaneel.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

2. Doe de overige ingrediënten in een klein pannetje en kook dit op medium-laag vuur.

3. Voeg het warme prutje toe aan de kom met pitten en zaden en mix dit goed en zorgvuldig door elkaar. Het begint al op granola te lijken.

4. Leg bakfolie op een niet al te kleine bakplaat en verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat.

Deze kan nu voor +/- 40 minuten de oven in.

Tip: draai na 20 minuten de granola om, zodat elke kant goudbruin kan worden gebakken en minder snel aanbrand.

Ruik je het al? Hmmmmm!

5. Haal de bakplaat met granola na 40 minuten uit de oven en laat deze voor zeker 10-15 minuten afkoelen.

6. Schep de granola in een voorraadbak en voilà: deze homemade granola is ready to be served!

Eetsmakelijk!


Ik heb naast deze blog ook een korte video gemaakt waarin ik stap voor stap het bakproces doorloop! Hierbij de link naar de eerste video: Aflevering 1 ● Homemade granola

Ik ben van plan om iedere week een nieuw recept + video te uploaden. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan nu op mijn blog wanneer je dit nog niet hebt gedaan, dan krijg je een mailtje wanneer ik een nieuwe aflevering heb gepost!

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze granola-variatie vinden! Ik hoor graag jullie mening 🙂

Tot snel weer!

3 gedachten over “Afl. 1 ● Koken met Lo

 1. slabs of marble Katy

  This design is spectacular! You definitely know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost
  moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful
  job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s