Blog 129★ – alles over onze trip naar London!

Hi friends! Het is alweer precies een week geleden dat mijn moeder en ik naar London vertrokken. Een citytrip van 3 dagen. We hebben een hoop gedaan en gezien, benieuwd naar onze verhalen? Lees dan snel verder 🙂

Een paar jaar terug ben ik al eerder in London geweest met mijn ouders en Mitchell. De mannen gingen naar een voetbalwedstrijd van Chelsea en mijn moeder en ik hebben veel uren doorgebracht in winkelcentra. Een minpuntje aan die reis was dat een van ons een virus had opgelopen waardoor wij allemaal ziek werden. We hebben daardoor niet alles kunnen doen wat op de planning stond, dus mijn moeder en ik hadden toen al besloten om nog een keer terug te gaan.

Transfer

Eerder hadden wij gevlogen op Gatwick, maar dit keer omdat de tickets veel goedkoper waren op Luton. Heel blij dat we dat hebben gedaan! Het vliegveld is heel klein waardoor je niet snel lange wachtrijen tegenkomt. Binnen een uur ben je met de bus van National Express in het centrum van London: Victoria.

Tip: wij hadden online via GetYourGuide al retour tickets gekocht voor de bus, zodat we verzekerd waren van een plek.

Verblijf

Dit keer verbleven we in een Bed & Breakfast genaamd Astors Belgravia. Een kamer voor twee inclusief ontbijt. Toen wij Victoria Coach station uitliepen zagen wij onze B&B al aan het einde van de straat. We wisten dat het dichtbij zat, maar zó dichtbij niet. Heel fijn, omdat we niet lang hoefden te slepen met onze 23KG zware koffer (jaja, gevuld met genoeg outfits voor de foto’s). De B&B was uitstekend, echt een aanrader. Het personeel was mega vriendelijk, kamer was brandschoon (ook de badkamer) en het ontbijt was prima. Zelf had ik glutenvrije granola meegenomen waardoor ik ’s ochtends yoghurt kon eten. Ik houd graag overal rekening mee 🙂 Ik kom hier graag nog eens terug.

Bezienswaardigheden

Heb je even?

#1 Peggy Porschen

Pal naast de B&B zat Peggy Porschen cakes. Wanneer je actief op Instagram bent zie je deze plek vaak voorbij komen. De meest Instagrammable-spot in London wat mij betreft!

IMG_7080.JPG

IMG_7072.JPG

%swoVvwLT5G41Xaa3D4YQA.jpg
Gezellig theeleuten met een heerlijk (glutenvrij) taartje!

#2 Elan Café

Elan Café was iets verder bij ons vandaan, maar deze afstand was makkelijk te lopen. We hebben maar liefst 30 minuten buiten (het was best koud) in de rij gestaan voordat we een plekje konden bemachtigen. Ik had mijn outfit afgestemd op de locatie, dus wilde per sé naar binnen! Uiteindelijk was dit het helemaal waard. Niemand kijkt raar op wanneer je foto’s maakt, want iedereen doet het! Zeker een aanrader om wat te gaan eten of drinken wanneer je daar in de buurt bent.

IMG_5949.JPG

#3 Notting Hill

Notting Hill is ook wel bekend van de gelijknamige film “Notting Hill” met de acteurs Julia Roberts en Hugh Grant. Deze wijk staat bekend om de gekleurde huizen in Victoriaanse stijl. Ik was opslag verliefd, hier wil ik wel wonen! En jij?

IMG_7097.JPG

IMG_6900 2.jpeg

#4 Neal’s Yard, Covent Garden

Neal’a Yard is een steegje die mijn moeder had gevonden op Instagram. Heel vredig en kleurrijk. Er hangt daar zo’n leuke sfeer. Dit was zeker een foto waardig!

Facetune_14-01-2019-20-23-10.jpg

#5 WC in het Sketch cafe 

Ja je leest het goed, ik bedoel echt dé WC. Het is een mega grote ruime gevuld met eieren. De foto hieronder geeft je een beter beeld denk ik.

IMG_6881.jpg

IMG_6770.jpeg

IMG_6771.jpeg

Iedereen stond foto’s te maken in deze ruimte, je viel op wanneer je dit niet deed. Het is me een weg die je moet bewandelen naar de WC’s, door allerlei zalen heen. Maar het is het allemaal waard.


Natuurlijk hebben we ook het reuzenrad bezocht, London Eye, en de Big Ben. Goed om te weten is dat de Big Ben onder reconstructie is tot het jaar 2021. Op dit moment valt er niet veel te zien. We zijn ook naar Piccadilly Circus geweest, ik noem het de Time Square van London. Overal billboards, heel erg cool.

Vervoer

We hebben extreem veel gelopen, ongeveer 35 km in 3 dagen! Alles lag niet mega veel uit elkaar, dus een beetje beweging kan geen kwaad. Daarnaast hadden we super goed weer, het was droog en het zonnetje scheen zelfs af en toe. Dat komt niet vaak voor in Engeland wat ik hoor. Wanneer we grotere afstanden moesten overbruggen hebben we de bus genomen. Je kan daar gemakkelijk met je pinpas inchecken waar je in Nederland een OV-chipkaart voor gebruikt.

Tip: Schik niet wanneer er in 1 keer €22,35 wordt afgeschreven van je rekening. Dat doen ze als reservering en aan het einde van de dag wordt het weer teruggestort. Een busritje kost ongeveer €1,50.

fullsizeoutput_a0db.jpeg


Wij hebben het mega naar ons zin gehad en dat blijkt ook wel uit mijn verhaal denk ik. Ik sta nog steeds versteld dat je binnen een uurtje vliegen in een ander land kan zijn met een andere taal, andere mensen en een andere omgeving. Geweldig toch?!
Last but not least, wanneer ik je interesse hebt gewekt naar alle foto’s die ik daar heb gemaakt, zal ik je aanraden om een bezoekje te brengen aan mijn Instagram pagina. Hier plaats ik namelijk elke dag een foto, hierbij de link.

See you soon, bye!

img_0429

Een gedachte over “Blog 129★ – alles over onze trip naar London!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s