Blog 124★ – wake up and make up

Hi friends! In deze blog vertel ik jullie over welke make-up merken ik dagelijks gebruik waar mijn huid goed op reageert. Ik krijg vaak complimentjes dat mijn make-up mooi zit en merk dat sommige van jullie nieuwsgierig zijn naar mijn producten. Hier dus vandaag meer over! Veel leesplezier 🙂

Ik heb de afgelopen jaren veel geprobeerd en hierdoor veel bulten en uitslag te verduren gehad. Even een flashback naar een van mijn eerste blogs, Blog 3 – shit happens, hier vertel ik meer over een van de keren dat het misging. Maar deze weg vol gaten en hobbels heeft me uiteindelijk gebracht waar ik wil zijn; een wereld waarin ik flaweless make-up kan gebruiken.

Favoriete make-up merk

Op de uitgelichte afbeelding ben ik opgemaakt door een visagist van MAC. Dit is by far mijn favoriete make-up merk. Ik gebruik zelf de minerale* lijn (foundation, concealer, poeders) en ben hier erg over te spreken. Onder mijn make-up breng ik eerst mijn Zarqa dagcrème aan, ik heb het gevoel dat dit een ‘beschermend laagje’ op mijn huid legt. Daarna ga ik verder met een primer, foundation etc.

Met ogenschaduw en eyeliners moet ik oppassen. Van welk merk dan ook worden mijn ogen troebel en heb ik, wanneer ik het lang op heb, jeuk aan de binnenkant van mijn ogen. Dit doe ik alleen wanneer er een gelegenheid voor is, dit is dus geen onderdeel van mijn dagelijkse make-up routine. Wanneer ik ogenschaduw gebruik, gebruik ik dit alleen van MAC. Mijn mascara is overigens van Clinique, dit geeft de minste irritatie.

Schermafbeelding 2018-10-02 om 14.23.28.png

IMG_4904

Nieuwe ontdekking

Ik werd benaderd op Instagram door Mineralissima of zij mij een pakketje zouden mogen opsturen met verschillende producten. Mineralissima staat bekend om hun make-up die bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Ik heb deze getest en was blij verrast! Van de mascara had ik vrijwel geen jeuk (ik vond hem alleen niet zwart genoeg dus combineer hem wel met mijn huidige mascara van Clinique) en de highlighter bevatte veel pigment. Een aanrader dus! 🙂

Budget merken

Een lippenstift of lipgloss van het Kruitvat zijn wel te vinden in mijn collectie, maar producten voor mijn gezicht zijn helaas een no-go om allergische reacties te voorkomen.

Reiniging

Ik gebruik van Zarqa een sensitive cleansing lotion voor mijn gezicht en daarna gebruik ik nog een watje met micellair water. Eens in de zoveel tijd gebruik ik een calming mask, ook van Zarqa. Mijn oog make-up verwijder ik door middel van een middeltje dat mijn moeder zelf maakt. Dit is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten (verschillende oliën). Laat me weten als jullie hier meer over willen horen!


*Wat is precies minerale make-up?
Ik kan geen eenduidige definitie vinden hiervan, dus ik zal het kort uitleggen. Minerale make-up bestaat 100% uit (gemicroniseerde) mineralen, dit zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken en je huid kan blijven ‘ademen’. Erg aan te raden wanneer je last hebt van puistjes. Het enige nadeel is, vind ik, dat het vaak minder dekt dan reguliere make-up.

img_0429

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s