Blog 123★ – eczeem op pauze

Hi friends! Vanmiddag heb ik weer een bezoekje aan de dermatoloog gebracht. Dit keer voor controle en om te bespreken hoe nu verder. In deze blog vertel ik jullie het vervolg op mijn eczeem-explosie-avontuur! Heb je hem nog?

De situatie nu

Ik wil jullie niet ongerust maken, dus ik val direct met de deur in huis. Mijn eczeem is op dit moment onder controle en vanaf nu heb ik geen vervolgafspraak meer bij de dermatoloog in mijn agenda staan *juicht*. Ze heeft me vrij gelaten en hoopt me héél lang niet te zien, haha. Ik heb van februari t/m juli lichttherapie gehad en dat heeft me heel goed gedaan. Tot heden smeer ik nog met Dermovate klasse 4 volgens het smeerschema. Het is de bedoeling dat ik uiteindelijk het gebruik van deze hormoonzalf helemaal afbouw, maar je snapt wel dat ik dat een beetje eng vind. Nu met de omslag van het weer merk ik dat ik wel meer jeuk krijg en pas ik mijn smeerschema hier op aan. Tot nu toe gaat het goed, mijn eczeem staat op pauze.

De toekomst

Een korte les van mij. Eczeem ontstaat door verschillende (externe) factoren, zoals stress, krabbelen, weeromslag, allergische reacties, dragen van verkeerde stoffen. Ik probeer deze factoren zoveel mogelijk te vermijden, door bijvoorbeeld chill te zijn en de leuke wollen truien te laten liggen in de winkels. Maar op sommige dingen heb je gewoon geen invloed. Wanneer het weer uit de hand gaat lopen moet ik zo snel mogelijk contact met de dermatoloog opnemen en worden de laatste behandelopties ingezet. Namelijk weer een kuur lichttherapie starten of het slikken van tabletten.

Zo ver is het nog niet, dus ik blijf duimen! Duimen jullie met mij mee?

img_0429

2 gedachten over “Blog 123★ – eczeem op pauze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s