Blog 120★ – ik ben huidtherapeut!

Hi friends! Na 4 jaar lang hard werken heb ik eindelijk mijn diploma in ontvangst mogen nemen: Bachelor of Dermal Sciences. Klinkt cool hè? In augustus ga ik beginnen aan een nieuw avontuur, ik ga namelijk beginnen aan mijn baan als huidtherapeut. In deze blog ga ik jullie vertellen wat een huidtherapeut precies doet en waarom ik überhaupt voor deze opleiding heb gekozen.

Een opleiding kiezen

”Ik wil piloot worden!”, ”Nee ik wil tandarts worden!”, ”Ik wil dierenarts worden!”. Wat wilde ik eigenlijk vroeger worden? Ik wilde filmster worden, dierenarts, advocaat. Ben ik misschien nog iets vergeten? Ik vond alles leuk, net zoals ik nu nog steeds veel interesses heb. Jammer dat een opleiding meerdere jaren duurt, anders had ik van alles wat willen leren! Maar toen brak het moment aan dat ik toch een opleiding moest gaan kiezen. Samen met mijn moeder heb ik op de website van De Haagse Hogeschool (lekker dichtbij) door alle opleidingen zitten scrollen tot we bij Huidtherapie terecht kwamen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klonk al leuk in mijn oren: ”Hallo, ik ben Louise uw huidtherapeut van vandaag.”

Ik ben eerst naar de open dag geweest van De Haagse Hogeschool en direct daarna heb ik mij ingeschreven voor proefstuderen. Proefstuderen is een lange dag waarbij je een kijkje neemt bij de opleiding. Ik kreeg bijvoorbeeld hoorcolleges en werkcolleges over verschillende onderwerpen en heb in het praktijklokaal mogen oefenen. Ik was meteen enthousiast en heb mij volgens mij dezelfde dag nog ingeschreven voor de opleiding. De opleiding duurt 4 jaar en is een lotingsstudie door middel van decentrale selectie.

Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut behandelt de zieke, beschadigde en gezonde huid. Het werkveld van de huidtherapeut is erg breed, maar het hoofdonderwerp is oedeemtherapie. Wij krijgen uitgebreid en gedetailleerd les over het lymfesysteem en alle grepen van manuele lymfedrainage. Verder op medisch vlak leren wij ernstige acne te behandelen en (brandwond)littekens. Ik ga meer de cosmetische kant op, wij zijn op dit vlak aangewezen voor:

  • huidverbetering (chemische peelings of laserbehandelingen);
  • verwijderen van overbeharing (elektrische epilatie of laserbehandelingen);
  • verminderen van pigmentvlekken (chemische peelings of laserbehandelingen);
  • (been)vaatjes (laserbehandelingen);
  • verwijderen van tatoeages (laserbehandelingen).

Naast behandelen spelen wij ook een rol in de preventie van verschillende huidaandoeningen door middel van het geven van advies en voorlichting.

Op de website van de branchevereniging, de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH), kan je meer informatie vinden.

IMG_7947
Dag Haagse Hogeschool!!
IMG_7925.JPG
Klaar voor een nieuw avontuur!

img_0429

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s