Blog 104★ – update eczeem

Hi allemaal. Ik heb een update voor jullie betreft mijn eczeem. Ik heb een bezoekje aan de huisarts + de dermatoloog erop zitten. Zo heftig was het ineens! Mensen schrokken ervan, ik heb zelfs de vraag gehad of het uitslag was van bestralingen. Gelukkig is dat het niet! :O

Een aantal weekjes geleden begon het eczeem op mijn rechterarm wat roder te worden en meer te gaan jeuken. Langzamerhand is dit uitgebreid tot de rechterkant van mijn lichaam met de nadruk op mijn rechterarm. Zie foto’s hieronder.

De hormoonzalf die ik heb van de huisarts hielp niet en dat gold ook voor de vaseline parafine crème. Meestal na intensief smeren merk ik na een aantal dagen verbetering, maar dit keer was dat niet het geval. 😦

Ik ben naar de huisarts gegaan omdat ik het gevoel had dat het steeds verder ging uitbreiden. Ik had het gevoel dat het ontstoken was, door het krabben (met vieze vingers) heb ik veel wondjes gemaakt. De huisarts vertelde dat ik de sterkste hormoonzalf heb en dat hij verder niks voor mij kan betekenen. Hij heeft mij met spoed doorverwezen naar de dermatoloog, waar ik gelukkig na een week al bij terecht kon.

IMG_3883
Ook gelokaliseerd op mijn buik

De dermatoloog schrok er niet van, zij vertelde mij doordat ik zoveel allergieën heb, misschien ook de omslag van het weer en andere factoren, eczeem bij mij niet voorkomen kan worden. Deze explosie is waarschijnlijk een opstapeling geweest. Uiteindelijk heb ik een stootkuur van Prednison voorgeschreven gekregen, een afbouwschema van 12 dagen. Daarnaast heb ik tubigrips voor ’s nachts, zodat de hormoonzalf en de vaseline parafine creme die ik erna aanbreng, beter kan intrekken. Dit heeft goed aangeslagen, morgen heb ik alweer mijn laatste tabletje. De jeuk is helaas hetzelfde gebleven, ik word er knettergek van!! Ik merk een kleine terugkeer van het eczeem nu ik aan het afbouwen ben met Prednison, even afwachten hoe dit afloopt.

Over een aantal weken heb ik weer een afspraak bij de dermatoloog, om te kijken hoe het is gegaan de afgelopen 5 weken. Wordt het erger, moet ik eerder contact opnemen en gaan we lichttherapie proberen. Maar laten we hopen dat het zo blijft, lichttherapie is een lang traject en tijdrovend. Ik zal nooit helemaal van eczeem afkomen, dat is ook niet erg, maar deze explosie kon mijn lichaam niet zelf oplossen.

Zo, zijn jullie ook weer op de hoogte. Mijn leven is in ieder geval nooit saai hè?

Nog een fijne avond en slaaplekker 🙂

img_0066

Een gedachte over “Blog 104★ – update eczeem

  1. Pingback: Blog 106★ – update eczeem #2 – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s