Blog 103★ – mijn Flair avontuur

Hi! Het is alweer een tijdje terug dat ik geïnterviewd ben door het Flair magazine (België) en óók op de cover stond. Het was echt een mijlpaal in mijn leven kan ik je wel zeggen! Pas later kwam ik erachter, dat mijn interview ook te vinden was in het Nederlandse tijdschrift. Voor degenen die mijn interview niet hebben gelezen, wil ik mijn verhaal graag nog een keer met jullie delen.

Schermafbeelding 2018-01-16 om 16.33.38.png

Tekst

Ik heb een extreme allergie (augustus 2017)

Louise (20) heeft al heel haar leven last van verschillende allergieën


‘Als baby had ik al wel last van eczeem, net zoals mijn mama. Ik herinner niet anders dan rode plekken op mijn lichaam die vreselijk jeuken. Met de jaren werd mijn eczeem heftiger. Twee jaar geleden had ik het plots ook op mijn handen en voeten. Als ik bewoog, ging dat gepaard me veel jeuk, en dat was voor mij erger dan pijn. Bovendien zagen die plekken er lelijk uit dat ik ze verstopte, zeker op school, want mijn klasgenoten vonden het vies en raar.’

Alle cosmetica buiten
‘Omdat de situatie niet verbeterde, ging ik naar de dokter, die me met spoed doorverwees naar een dermatoloog. Op basis van mijn klachten vermoedde de huidarts dat ik een contactallergie had voor cosmetica, en daarom besloot zij een plakproef te doen. Op de dag van het onderzoek werden alle producten die ik gebruikte – zoals shampoo, bodylotion, deodorant, make-up, parfum en nagellak – op mijn rug gesmeerd om te kijken welke precies een allergische reactie uitlokten. Niet alleen ik, maar ook de dermatoloog was verrast door het resultaat, want daaruit bleek dat ik allergisch was voor heel mijn beautyassortiment, of toch voor de drie bestanddelen die de basis vormen van cosmetica. Mijn cosmetica-allergie heb ik intussen onder controle.  Zo gebruik ik uitsluitend producten waar ik niet allergisch op reageer. Mijn eczeem is niet verdwenen, maar sinds ik bepaalde producten vermijd, is die wel minder erg. Doe ik dit niet, dan zwelt mijn gezicht op en slaat het rood uit. Dan krijg ik een eczeemaanval, die meestal enkele uren aanhoudt voor het minder wordt.’

Een hond voor 12 dagen
‘Ik ben ook allergisch voor de huidschilfers van dieren. Mijn dierenallergie heb ik ontdekt door Max, onze labradoodle die amper twaalf dagen bij ons was. Toen we Max in huis haalden, wist ik niet dat ik allergisch was voor honden. Ik droomde al jaren van een hond, en hoewel we door mijn moeders dierenallergie nooit een huisdier hadden gehad, wilden we het toch proberen met een labradoodle. Die staat bekend als ras dat geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor honden. Maar Max was nog geen dag bij ons, of mijn mama en ik hadden al een benauwd gevoel. Toen mijn huisarts een bloedonderzoek deed, bleek dat ik allergisch ben voor verschillende dieren. Niet alleen voor honden, maar ook voor katten en paarden. We hebben alles geprobeerd om Max te houden, maar met pijn in het hart moesten we een ander baasje voor hem zoeken. Voor mijn gezondheid is het beter dat ik geen huisdieren heb en contact vermijd. Enkel een goudvis kan geen kwaad.’

Schermafbeelding 2018-01-17 om 09.36.19.png
Achter de schermen

Allergisch voor alle bomen
‘Geloof het of niet, maar bij die allergieën blijft het niet. Ik heb ook een huisstofmijtallergie en hooikoorts. Als kind was ik vaak verkouden. Omdat mijn mama een allergie heeft voor gras- en boompollen, liet ze me op jonge leeftijd testen. De huisars had nog nooit zulke hoge waarden gezien bij een pollenallergie. Ik heb dan ook nog de pech dat ik allergisch ben voor alle bomen, waardoor ik he gevoel heb dat ik het hele jaar door verkouden ben. Vaak loop ik rond met een snotneus en rode, jeukende ogen. Ik slik daarvoor al jaren medicatie, maar ik overweeg om immunotherapie te volgen, zodat mijn lichaam antistoffen gaat aanmaken.’

Alles went, ook allergieën
‘Het is niet leuk dat ik verschillende allergieën heb, maar ik probeer het positief te bekijken. Negatief denken lost niets op. Daarom ben ik een blog begonnen. Ik geef mijn volgers tips over hoe je met allergieën kan omgaan en hoe ik alles aanpak. Ik heb het geluk dat mijn moeder en ik op het vlak van allergieën de ideale tandem zijn en dat ik er met haar over kan praten, maar onthou vooral alles went, ook allergieën.’

Schermafbeelding 2018-01-16 om 16.47.35
Repost instagram @flairbelgie

Een geluk bij een ongeluk kan je wel zeggen. Door mijn allergieën reeks heb ik wel op de cover van een blad gestaan, wie kan dat nou zeggen? 

img_0066

2 gedachten over “Blog 103★ – mijn Flair avontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s