Blog 102★ – een kijkje in het leven van een lotgenoot #1

Hi allemaal! Ik ben door mijn blog in contact gekomen met Sandra Bonestroo. Een lotgenoot die zich herkende in mijn blogs over eczeem en hooikoorts. Zij heeft een middel gevonden waardoor zij, haar zoontje en ook haar moeder van hun klachten af zijn geholpen. Ik wilde hier graag meer over horen, jij ook? Lees snel verder voor haar verhaal.

Eindelijk van eczeem af

advies over paardenmelk
Sandra Bonestroo

Eczeem is naast psoriasis de meest voorkomende huidaandoening in West-Europa. Ook ik had er last van. Vanaf mijn jeugd tot mijn 21ste heb ik dagelijks te kampen gehad met jeuk, schilfers, schaamte en onzekerheid. Vooral in de zomer, als ik een jurkje aanhad met korte mouwen, zag iedereen mijn elleboog en armen. Maar ook in de winter, met koude dagen zoals nu, had ik veel last van eczeem in mijn gezicht.

Na veel bezoeken aan huisartsen, dokters en dermatologen kwamen uit de vele onderzoeken verschillende allergieën. In het ene onderzoek had ik nikkelallergie, waarna ik alle sieraden met nikkel (nep-zilver) weghad gedaan. In het andere onderzoek was is allergisch huisstofmijt en huisdieren. Thuis hadden we geen dieren en de huisstofmijt werd grotendeels vermeden door alles goed schoon te maken.

 

Van aanpak in gevolg naar aanpak in oorzaak

Alle behandelingen gingen werken aan het gevolg van eczeem: de huidschilfers en de jeuk. Na veel behandelingen had ik nog steeds eczeem, en inmiddels geaccepteerd. Vanaf het moment dat ik een zoontje kreeg, en ik zag dat ook hij eczeem had, ben ik opzoek gegaan naar natuurlijke middelen tegen eczeem. Na een paar dagen googelen kwam ik op een Duitse website een middel tegen: paardenmelk. Paardenmelk blijkt de oorzaak van eczeem aan te pakken. Logisch: als je de oorzaak aanpakt ben je ervan af, niet als je de gevolgen aanpakt. Paardenmelk bevat meer dan 40 verschillende vitaminen en minderalen die zorgen voor een gezonde darmflora. En met een gezonde darmflora ben je ook af van eczeem, las ik op de website.

De aanbeveling was 3 maanden 3 theelepels paardenmelk poeder per dag met water mengen. Na 3 maanden was ik én mijn zoontje volledig van alle eczeem af. Ik ben nog een maandje doorgegaan en toen weer afgebouwd. Tot nu, 2,5 jaar verder, heb ik geen last van eczeem. Mijn moeder is het ook gaan proberen, die is nu zelfs af van haar pufjes voor astma.

Na dit alles ben ik in Nederland gaan zoeken, en heb een website gemaakt met mijn eigen merk en naam. Nu heb ik dagelijks nieuwe klanten die allemaal heel blij zijn met paardenmelk. De website heet Sanvita.nl en op deze link heb ik over eczeem geschreven. De paardenmelk zit in makkelijke capsules. Meestal gebruiken kinderen de paardenmelk poeder. Ook heb ik een aantal zalfjes en lotions op basis van paardenmelk in het assortiment.

Schermafbeelding 2018-01-16 om 12.31.46

Wat een opluchting om te horen dat er nog middelen bestaan die mensen verder kunnen helpen met een vervelende chronische aandoening zoals eczeem. Zeker omdat ik laatst bij de dermatoloog was, en ook zij gaf de bevestiging dat eczeem nog een onduidelijk ziektebeeld is waar tegenwoordig nog veel onderzoek naar wordt gedaan. 

Nu ben ik erg benieuwd of iemand van mijn volgers al bekend is met paardenmelk? Zo ja, stuur mij een berichtje of laat een reactie achter, ik ben erg benieuwd naar jouw mening!

img_0066

Een gedachte over “Blog 102★ – een kijkje in het leven van een lotgenoot #1

  1. Pingback: Blog 110★ – een kijkje in het leven van een lotgenoot #2 – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s