Blog 99★ – steeds meer kinderen met allergie

Op maandag 25 december 2017 plaatste het NOS een artikel over de stijging van allergieën bij kinderen. De stijging in de onderzoeksresultaten betreft voornamelijk huisstofmijt-allergie of allergie voor huisdieren.

Vaak heb ik het erover dat als ik 100 jaar geleden geleefd had en er als vervoersmiddel alleen paarden waren en brood was om te eten, ik niet lang had bestaan. Maar is dat wel zo? Dat zullen we natuurlijk nooit weten, maar volgens Paul Brand (kinderarts) is allergische overgevoeligheid een aandoening van deze tijd en Westerse leefstijl. Zou je van bijvoorbeeld 18.000 kinderen in Afrika het bloed bekijken, zou je het veel minder tegenkomen.

Het artikel verteld dat de afgelopen jaren veel scholing en bijscholing is geweest voor huisartsen. Een inademingsallergie* wordt vaak pas laat herkend. Ik vind dit erg belangrijk, omdat vaak wordt gezegd dat een kind gewoon zo is of een verkoudheid heeft terwijl er veel meer aan de hand is. Het voordeel van mijn situatie was dat mijn moeder zelf al bekend was met meerdere allergieën, dus dat het bij mij een soort van ‘logisch’ bleek te zijn. Wie had anders gedacht en/of geloofd dat er een meisje is die allergisch is voor alle bomen (waaronder bloemen en planten), gras, dieren, huisstofmijt, cosmetica producten en niet alle voeding kan verdragen?

Inademingsallergie = huisstofmijt, honden, katten, boompollen, graspollen.

Schermafbeelding 2017-12-27 om 12.34.57.png

Internist-allergoloog Ingrid Terreehorst van het AMC in Amsterdam, vind dat allergie het imago heeft van een relatief mild ziektebeeld.

”We moeten ervoor waken dat de juiste aanpak van allergieën een blinde vlek wordt. Allergieën komen steeds meer voor, en daarna ook ernstige allergieën.”

Met mijn blogs hoop ik de wereld van de allergieën te verduidelijken en deel ik mijn tips & tricks om anderen verder te kunnen helpen!

Hier de link naar het hele artikel.

img_0066

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s