Blog 97★ – waar heb jij last van pukkeltjes?

Ik zit middenin mijn huidtherapeutische stage (ter verduidelijking: dat is geen cosmetisch arts!). Een van de leukste behandelingen die een huidtherapeut doet is een acnebehandeling. Wie van jullie kijkt weleens naar Dr. Pimple Popper? 😉

Acnetherapie bestaat uit het reinigen van de huid en wanneer het nodig is het aanbrengen van een chemische peeling. Tijdens mijn stage zie ik dit veel voorbij komen en heb ik veel geleerd over puistjes en het belangrijkste misschien wel, het ontstaan van deze vervelende aandoening. De locatie van acne vertelt veel over de oorzaak.

locatie puistjes.png

1 & 3: voorhoofd

Last van puistjes op je voorhoofd? Dat komt meestal door een spijsverteringsprobleem. Drink voldoende water en eet meer fruit en groenten. Daarnaast kunnen vet haar en/of gel dat in aanraking komt met het voorhoofd ook een grote rol spelen.

2: midden op je voorhoofd

Het midden van je voorhoofd – tussen je wenkbrauwen – staat in contact met je lever. Een puistje op deze plek komt meestal door te veel chocolade, alcohol of andere snacks te eten. Misschien een idee om nog voor de kerst op dieet te gaan?

4 & 10: oren

Acne op je oren kan ontstaan door te veel koffie te drinken. Je oren staan namelijk in verbinding met je lever. Zonder koffie overleef je de ochtend ook wel (misschien de maandagochtend als uitzondering…..)

5 & 9: kaken

Puistjes op je kaken wijzen vaak op ademhalingsproblemen. Vooral rokers zullen hier last van hebben. Stoppen met roken is een alternatief. Geen roker? Een antihistaminedieet of een eiwitvrij dieet kan helpen (histamine komt voor in eiwitrijkevoedingsmiddelen zoals vis).

6 & 8: ogen

Je ogen staan net zoals je oren in contact met je nieren. Verminder wallen en puistjes door meer water te drinken en je spijsvertering te bevorderen!

7: neus

Acne op de neus heeft vaak te maken met een hoge bloeddruk. Als je neus rood en pijnlijk is, zal je bloeddruk ook hoger liggen. Sporten helpt je bloeddruk te verlagen. 😉

12: kin

Puistjes op je kin hebben vaak een hormonale oorsprong. Vrouwen hebben hier vaak last van als ze stress ervaren of hun maandstonden hebben. Een oplossing? Chillllllll.

11 & 13: mondhoeken

Je mondhoeken staan in verbinding met je eileiders. Daarom heb je vaak puistjes ter hoogte van je mondhoeken tijdens je maandstonden. Hoewel er weinig te beginnen valt tegen Moeder Natuur kan je puistjes toch bestrijden door je poriën wat meer ademruimte te geven. Reinig de zone rond je mond dus extra goed.

14: nek en slapen

Als je bijnieren niet goed functioneren, kan je last krijgen van acne in je nek of aan je slapen. Je zal je bovendien ook moe voelen. De oplossing? Reinig je nek goed tijdens het wassen en steek je haar op. Zo krijgen de poriën meer ademruimte en zal er minder snel een puistje ontstaan.

Bron: https://www.flair.be/nl/fashion-beauty/de-oorzaak-van-puistjes-achterhaald/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s