Blog 95★ – glutenvrije pieten

Ik zat van de week in de auto en hoorde zoiets grappigs op de radio. Naar aanleiding van de zwarte pieten discussie, waar de meningen erg verdeeld zijn, worden er nieuwe pieten ingezet. De glutenvrije piet!


Bij de intocht in Gouda wordt er voor het eerst een glutenvrije piet ingezet met glutenvrije kruidnoten! Je kan hem herkennen aan het glutenvrije logo op zijn vlag en bakfiets.

Glutenvrij_logo.png
Het glutenvrije logo

De discussie over zwarte piet maakt het Nederlandse Sinterklaasfeest er niet leuker op. Daarom moeten wij het zelf leuk maken! De glutenvrije piet vond ik zo’n leuk initiatief, zeker omdat de kleine kinderen met een glutonintolerantie anders nooit mee kunnen doen met de groep. Ze moeten altijd maar de lekkere kruidnoten afwijzen (en ik weet hoe lekker ze smaken)! Op die manier blijven zij zich ‘anders’ voelen en juist op die leeftijd wil je dat niet!

Heb je dit nieuws helemaal gemist? Hier kan je het rustig nalezen op het AD: https://www.ad.nl/gouda/glutenvrije-zwarte-piet-bij-intocht-sint-in-gouda~a4a9ae11/

Wat vinden jullie van dit initiatief? Welke pieten moeten er nog meer komen?

img_0066

2 gedachten over “Blog 95★ – glutenvrije pieten

  1. mirjamholleman

    Er zijn al jaren glutenvrije pieten hoor. 😉 Dit heeft niets te maken met de discussie, maar gewoon met mensen die willen dat glutenvrije kinderen ook pepernoten van een piet krijgen.

    Maar nu heeft iemand het opgepakt in de discussie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s