Blog 94★ – handige tips voor eczeem

Hi allemaal! Jullie hebben een tijdje niets van mij vernomen. Ik heb het druk druk druk! Ik ben begonnen met mijn afstudeerstage van Huidtherapie, ben mijn eigen sieradenlijn gestart, loop modeshows? WHA! Wat heb ik uitgespookt in die korte tijd. Wanneer ik het druk heb, heb ik strakke planningen die ik moet volgen. Die strakke planningen zorgen ervoor dat mijn eczeem opkomt. Vandaag heb ik een blog voor jullie, waarin ik zes tips deel en vertel hoe ik omga met deze chronische huidaandoening.

Eczeem komt regelmatig voor in mijn blogs. Omdat ik hier iedere dag mee geconfronteerd wordt, ontwikkel je steeds meer handige tips & tricks om hiermee om te gaan. Deze wil ik met jullie delen!

Zes tips opgesomd, waar ik de laatste tijd veel aan heb gehad:

 1. Probeer niet warm te douchen en ook niet té vaak. Dit zorgt ervoor dat het eczeem meer gaat jeuken, wat je juist niet wilt! Eén keer per dag douchen is voldoende. No worries, je oksels blijven heus fris ruiken waneer je één keer per dag onder de douche springt. Daarnaast is een bad nemen heerlijk, maar doe dit ook niet te vaak. Eczeem gaat broeien wanneer het te lang onder water is.
 2. Wanneer het heel erg gaat jeuken, probeer dat niet te doen (lukt mij zelden). Je kan beter een koude doek of washand erop leggen. Wanneer eczeem eenmaal jeukt, gaat het in mijn hoofd zitten en kan ik nergens anders meer aan denken.
 3. Als je te hard hebt gejeukt, kunnen er wondjes ontstaan. Plak een pleister over deze wondjes wanneer je lichte kleding draagt. Ik heb al veel truitjes moeten weggooien, omdat er bloed is achtergebleven. Is zonde!
 4. Dit is denk ik wel de belangrijkste tip uit het rijtje: handen wassen wanneer je crème aanbrengt. Als je vieze vingers hebt, kan je bacteriën overdragen op de open wondjes. Dit kan gaan ontsteken, waardoor de situatie alleen maar verergert. Ik kan uit ervaring zeggen, dit gebeurt je maar één keer.
 5. Nu het kouder is, zijn de dikke truien al uit de kast getrokken. Winterkleding zorgt ervoor dat het eczeem heel de dag afgesloten zit. Dit doet niet veel goeds. Probeer wanneer je thuis komt het eczeem ‘te laten luchten’ om het maar even zo te zeggen. Ik heb op dit moment eczeem op mijn voeten en wanneer ik de hele dag warme sokken draag, heb ik aan het eind van de dag meer irritatie.
 6. Hormoonzalf van de huisarts zorgt dat de huid dun en gevoelig wordt. Ik gebruik nu de aloë vera gel van De Tuinen. Deze gel zal het eczeem niet genezen (zal bij mij toch niet meer gebeuren), maar zorgt wel voor verlichting. Een aanrader!

058485_A

Beschrijving


Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben! Heb jij nog een goede tip, die niet in dit rijtje voorkomt? Laat het weten. Zo kunnen we elkaar helpen.

Fijn weekend!
img_0066

 

IMG_7421.jpg
Outfit is van All by Odette.

 

4 gedachten over “Blog 94★ – handige tips voor eczeem

 1. rosancastien

  Super herkenbaar. Ik heb zelf ook eczeem waar ik nooit vanaf zal komen. Ik was me ook vaak met een koud washandje ipv weer onder de warme douche te stappen, dat scheelt een hoop. Ik ga eens kijken naar de gel die jij aanraadt, de hormoonzalfjes zijn bij mij ook niet zo’n succes… Liefs, Rosan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s