Blog 93★ – ik leek op een vis!

Vandaag weer een persoonlijk verhaal voor jullie. Nu ik er op terug kijk kan ik er best wel om lachen, maar dat is vaak achteraf! Dit verhaal is een vervolg op mijn vitamine B12 avontuur en pukkelexplosie waar ik ook een blog over heb geschreven. Ga er lekker voor zitten, want het is niet echt een kort verhaal. X

Zoals op de foto te zien is, heb ik een modeshow mogen lopen voor GotYa clothes, zij hebben een kledingwinkel in Loosduinen (Arnoldspoelplein). Was een hele leuke ervaring! Hier komen we zo op terug.

09A6B49C-1282-4A21-939B-9FD9D83AF8ED

Ik heb op 18 september een nieuwe vitamine B12 injectie gehad, omdat ik weer zó moe was en mij niet helemaal goed voelde. Ik heb bloedgeprikt, omdat ik benieuwd was naar de waarde die ik nu zou hebben nadat ik 4 maanden terug mijn eerste injectie heb gekregen. Mijn waarde was nu weer veel te laag! Conclusie: een nieuwe injectie dus.

Ik was bang, omdat ik de vorige keer een heftige pukkelexplosie heb gekregen na deze prik. Ik was diep ongelukkig en wilde dit niet nog een keer meemaken. Maar ik wist niet 100% zeker of die explosie vorige keer door te B12 kwam (wel 99%, want ik geloof niet in toeval) en de enige manier om dat te testen is…… Het nog een keer doen! 

Ik heb dus weer een injectie gekregen, voel me overigens top (energie voor 10), maar ik kreeg 2 dagen na de prik een vreemde bult boven mijn wenkbrauw. Gelukkig geen acne, dacht ik nog. Deze bult werd zo groot dat heel mijn wenkbrauw verdikt was en ik een grote schijf voelde. Zal dit een pukkel/ontsteking zijn? Of ben ik geprikt door iets?

De ochtend voordat ik de modeshow ging lopen, was ik me aan het optutten en zag ik dat mijn ogen raar stonden. Ik schrok want ik leek wel een vis! De binnenkant van mijn oog (voornamelijk rechts waar ook die mega bult zich bevond) en zijkant van mijn neus zaten vol met vocht. WHAAAAAA! Zo kan ik geen modeshow lopen! Ik heb me ingehouden en niet gehuild, want make-up deed wonderen. Het viel niet erg op, zeker anderen niet. Gelukkig heeft het niet deze leuke dag verpest en trok de zwelling vrij snel weg (nu, dezelfde avond, is het nog niet helemaal verdwenen).

891224A5-649D-4536-9A89-099B65444E74.jpeg

Dit had me aan het denken gezet en ik herinnerde mij dat de diëtiste mij vertelde dat ik allergisch ben voor een stukje waaruit vitamine B12 bestaat. Ik ging de bijwerkingen van de B12 injectie eens opzoeken:

1 op de 10 of 100 mensen krijgen:

Hoofdpijn 
Huidontstekingen met acne-vorming, met name in het gezicht en op de romp. Dit kan optreden na 1 tot 4 weken na starten van de behandeling. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. De verschijnselen verdwijnen weer wanneer u stopt met het gebruik van dit middel.

Herkenbaar vind je niet?

Mijn moeder en ik gaan dinsdag naar de MDL-arts, dit keer niet voor mij maar voor haar! Dat is een verhaal voor de volgende keer, maar ik ga ook mijn situatie aan haar voorleggen. Ik heb geen zin in een verrassing iedere keer wanneer ik die B12 krijg. Dan moeten we toch echt iets anders gaan verzinnen!

img_0066

 

Een gedachte over “Blog 93★ – ik leek op een vis!

  1. Pingback: Blog 135★ – jaarlijkse controle MDL-arts – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s