Blog 91★ – ben jij een doelwit voor muggen?

Afgelopen week ontdekte ik een muggenbult op mijn pink. Toen ik die ochtend wakker werd was mijn hele vinger opgezwollen. Ik kon mij de laatste keer niet meer herinneren dat ik ben geprikt door een mug! Maar waarom is de één een beter doelwit dan de ander? Ik kon die vraag niet beantwoorden, jij wel?

Wist je dat:
  • Muggen jou wel van 70 meter afstand kunnen ruiken?
  • Zwangere vrouwen door de hoge stofwisseling een aantrekkelijk doelwit zijn?
  • Vrouwelijke muggen alleen mensen prikken?
Fabels:
  • ”Hey doe het licht uit, daar komen muggen op af!” Er komen geen muggen op af, wel kleine vliegjes.
  • Ik heb zoet bloed.
  • Ik heb bloedgroep A.
  • Eet zoveel mogelijk knoflook. Hiermee houd je geen muggen op afstand, wel andere mensen…..
  • Een Citronella kaars houd muggen uit de buurt.
  • Armbandje of apps op je telefoon dat muggen op afstand houd.

Voorheen was ik ervan overtuigd dat muggen afkwamen op de geur van bloed. Uit mijn research is anders gebleken…..

Ik heb een college gekeken van de Universiteit van Nederland, klik hier voor de link. Deze man verteld uitgebreid naar aanleiding van verschillende onderzoeken die hij heeft uitgevoerd, wanneer je een doelwit bent voor muggen en wat je er tegen kunt doen.

9-diy-home-remedies-for-relieving-itchy-mosquito-bites.1280x600.jpg

 

Muggen komen af op lichaamsgeur. Volgens de Amerikaanse professor Jerry Butler wordt de gevoeligheid voor muggenbeten grotendeels bepaald door de genen. Iedereen verspreidt een andere lichaamsgeur op het huidoppervlak (lichaamsgeur is afhankelijk van onder andere je dieet). Niet alleen lichaamszuren trekken de muggen aan, ook de kooldioxide die mensen uitademen is aantrekkelijk voor muggen. Lange en grote mensen stoten meer kooldioxide uit dan kinderen en baby’s en worden over het algemeen dus ook meer gestoken. Ook beweging, lichaamswarmte en zweet trekt muggen aan (Gezondheidsnet, 2012).

Omdat muggen mij nooit als eerste keus zien, betekent dat dan dat ik stink? Of dat ik juist heerlijk ruik? Want uit onderzoek is gebleken dat muggen afkomen op bacteriën die ook bij de productie van kaas voorkomen.

Godzijdank heb ik geen allergie voor muggen! Ik zie het weleens bij mijn schoonvader of bij Mitchell dat zij grote vuurrode schijven om de muggenbult heen krijgen. Dat is een typische allergie reactie. Dan kom ik er weer op terug, jeuk is erger dan pijn!

Wie is vaker de Sjaak in jouw situatie?  Jij of je partner?

img_0066

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s