Blog 88★ – glutenvrije spots in Barcelona

Hola! Como estas? Met mij goed! Ik ben weer terug van een stedentrip naar Barcelona. Wat een wereldstad! Zeker een aanrader als je daar nog nooit geweest bent. Barcelona zou ik omschrijven als een levendige en gezellige stad waar je op iedere hoek van de straat lekker kunt eten en drinken en waar iedereen erg vriendelijk is. Voordat ik naar Barcelona vertrok heb ik research gedaan op internet waar glutenvrij geserveerd word. In deze blog zal ik wat plekjes met jullie doornemen.

McDonalds

We beginnen heel cliché met een makkelijk en goedkope oplossing voor het diner. Door heel Barcelona worden glutenvrije burgers geserveerd. Wanneer je een Bigmac menu besteld en ‘sin gluten’ zegt, snappen de Spanjaarden meteen wat je bedoeld. Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren. Ik heb genoten!

Schermafbeelding 2017-08-09 om 14.42.27.png
La Fonda

Precies tegenover het hotel zat La Fonda. Hier kan je kiezen uit vis en zeevruchten, Mediterraan, Europees, Spaans, soepen, is geschikt voor vegetariërs en er zijn glutenvrije opties. Wat ik heb gezien was veel paella en veel Chinese toeristen. Toen wij er voor de 1e keer gingen eten (hebben er maar liefst 3 keer gegeten in 4 dagen) vroeg ik naar de glutenvrije kaart. Deze kaart was in het Spaans waardoor ik er niks wijzer van werd. Toen ik om meer uitleg vroeg heeft het personeel uitgebreid het menu toegelicht wat ik wel en niet kon eten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor glutenvrije pasta.

Heb nog nooit zulke lekkere glutenvrije pasta gegeten. De pasta was heel zacht en de saus was zo smaakvol. Toen wij de rekening kregen was dat de kers op de taart. Waren ongeveer €10,- per persoon kwijt. Lage prijs maar goede kwaliteit.

Granje M Viader

Een sfeervol klein zaakje maar met vreemde openingstijden. 9:00 – 13:00 en 17:00 – 21:15. Ze zeiden dat je hier voornamelijk kan ontbijten en lunchen en dat avondeten hier niet geschikt is. Maar als ik ga lunchen is dat tussen 12:00 en 15:00? Eén keer hebben we voor een dichte deur gestaan. Wij hebben hier alleen een milkshake gedronken, maar ik zag dat in de menukaart aangegeven was wat wel en niet glutenvrij was. Ze gebruiken symbolen, ook voor andere allergieën zoals lactose. Wel overzichtelijk 😉

IMG_4539
Ze hadden daar zo’n mooie vloer! Ik moest er een foto van maken

Toen waren de 4 dagen alweer om! Ik had zelf ook nog glutenvrij brood, eierkoeken en cruesli meegenomen.

img_0066

Een gedachte over “Blog 88★ – glutenvrije spots in Barcelona

  1. Pingback: Glutenvrije tips voor (Europese) steden | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s