Blog 85★ – ik wil toch zwemmen! (tips)

Ik heb veel tijd doorgebracht aan het zwembad tijdens mijn vakantie. Het strand was een stukje lopen en zag er niet heel aantrekkelijk uit jammer genoeg (ik zwem graag in de zee voor mijn eczeem). Dus wij hadden ervoor gekozen om een plek te bemachtigen bij het zwembad. Helaas kan ik niet goed tegen chloor.

Chloor wordt toegevoegd om te voorkomen dat mensen worden besmet met ongewenste bacteriën. Gelukkig maar! Alleen chloor kan ook voor irritatie zorgen; op de huid, luchtwegen of een gevoel van verkoudheid. Zelf ervaar ik jeuk en gaat mijn eczeem opbloeien.

Een tijdje geleden ging ik ’s morgens om 7 uur zwemmen met mijn moeder bij Muldersport om lekker 40 minuten lang baantjes te trekken. Zwemmen is goed voor al je spieren! Het is intensief en goed voor je uithoudingsvermogen. Jammer genoeg kreeg ik meer last van eczeem waardoor ik een pauze heb ingelast met zwemmen, ik moest natuurlijk nog in bikini op vakantie!

Ik heb twee tips voor jullie waar ik zeker baat bij heb als het gaat om mijn huid bij zwemmen:

  1. Smeer je in met een vette crème of olie voor het zwemmen (ik gebruik amandelolie, jojobaolie is ook een goede optie), zodat je huid waterproof is. Dit zorgt voor een soort van beschermlaag op je huid, waardoor het chloor niet in kan trekken. Laat dit een tijdje inwerken, anders krijg je een kring van olie om je heen als je het water in springt (badmeesters en juffen worden daar vaak niet vrolijk van).
  2. Spoel je goed af met water na het zwemmen. Op vakantie zijn er vaak douches in de buurt van zwembaden.

IMG_2980.jpg

Als je heel veel last hebt van chloor kun je zoeken op Google naar een zwembad bij jou in de buurt die iets anders gebruiken dan chloor of naar een bad met zout water gaan.

Tip: Ik heb een forum ontdekt http://www.allergieplein.nl en hier kan je allerlei vragen stellen over allergieën en/of symptomen ervan. Heel veel allergieën komen er voorbij. Daar kan je alleen maar van leren!

Succes!

img_0066

 

2 gedachten over “Blog 85★ – ik wil toch zwemmen! (tips)

  1. Richelle

    Wij hebben zelf een zwembad thuis en ik heb ook eczeem. maar ik kan geen vette crème of olie gebruiken, want dit tast namelijk de ph waarde van het zwembad aan. Wat bij mij wel goed werkt is dat we het zwembad aan een zoutsysteem hebben gekoppeld en nu heb ik er veel minder last van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s