Blog 82★ – hoe zo’n avond voor mij eruit ziet

Gisteren ben ik uiteten geweest voor de 21e verjaardag van Celeste. Vandaag is zij echt jarig, dus gefeliciteerd girl! Als ik aan het eten terug denk moet ik nog lachen. Uiteten ziet er voor mij toch net iets anders uit, ik zal jullie uitleggen waarom.

Wij zijn uiteten geweest bij Proeflokaal Bregje in Den Haag. Omdat ik hier vaker ben geweest, weet ik dat ze een glutenvrije kaart hebben en het eten is tenslotte héérlijk! Ze hebben geen speciale glutenvrije gerechten, maar op die kaart staat aangegeven welke gerechten uit het menu geen gluten bevatten. Toen ik de glutenvrije kaart vroeg, zei het meisje dat die te vinden is op internet. Ik zei dat ik het een beetje ongezellig vind als ik op mijn telefoon het internet moet doorstruinen om bij de glutenvrije kaart te komen en dat er eerder de gerechten even op een wit kladblaadje werden schreven voor mij (de glutenvrije kaart bestaat vaak maar uit maximaal 3 gerechten). Dat begreep ze wel, dus ze ging het even navragen. Inmiddels wist iedereen al wat zij wilden eten, maar moesten nog even wachten tot ik mijn opties had. Daar begint het al, ik houd altijd de boel op. Háhá.

Schermafbeelding 2017-06-25 om 14.24.58.png
Ossenhaas op spies zonder pepersaus

Toen we drinken hadden besteld, ik had gekozen voor Ice Tea, werd het geserveerd in een glas zonder rietje. Ik vroeg aan de serveerster of zij toevallig ook een rietje voor mij had. Voor mij is het heel normaal om altijd uit een rietje te drinken. De andere meiden keken me aan en vroegen waarom ik per se een rietje wilde. Ik legde uit dat ik door een vies glas snel een koortslip krijg en dat wil ik natuurlijk niet laten gebeuren op zo’n leuke avond. Ik neem altijd het zekere voor het onzekere. Daar moesten ze om lachen.

Tot slot liggen er bij de kassa vaak pepermuntjes of andere snoepjes als je het restaurant weer verlaat. In dit geval lagen er kauwgompjes. Eén van de meiden bood mij een kauwgompje aan, maar ik heb het afgewezen. Ze zei doe in je tas, altijd handig! Ik legde uit dat ik allergisch ben voor kauwgom en daarom smintjes in mijn tas heb. Ze geloofde het bijna niet en ze vond het ongelofelijk waar ik op 1 avond allemaal rekening mee moet houden.

Zo ziet dus een avond voor mij eruit!

Schermafbeelding 2017-06-25 om 14.26.15.png
Proosten op Celeste! Het was een hele leuke avond.
P.S. van deze dag staat ook een vlog online! Heb je die nog niet gezien? Rechtsboven in mijn hoofdmenu kan je doorklikken naar mijn YouTube kanaal.

img_0066

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s