Blog 79★ – een pukkel explosie!

Een persoonlijke update; ik heb een pukkel explosie! HELP!

Sinds een week heeft een explosie van pukkels me getroffen. Van de een op andere dag waren er allemaal pukkels te vinden op mijn gezicht. Ik heb weleens vaker last van puistjes, maar deze keer is het anders. De rode bultjes zijn verdeeld over mijn hele gezicht. Op mijn wangen, voorhoofd, nek, kaaklijn. Komt mijn acne weer terug?

Ik hoop het niet!! Mijn moeder schrok ook toen zij dit zag. Ze kreeg gelijk een flashback van vroeger (vanaf mijn 13e tot ongeveer 15e heb ik last gehad van acne). Die periode ging ik eens in de twee weken naar de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling. Dit hielp erg goed en daardoor ben ik van mijn acne afgekomen.

”Komt mijn acne weer terug?”

Deze explosie moet een oorzaak hebben. Zoveel puistjes tegelijkertijd is niet normaal. Zo ver ik me kan herinneren heb ik geen nieuwe producten/make-up gebruikt. De enige verandering is dat ik laatst een vitamine B12 injectie heb gekregen. De diëtiste vertelde mij dat ik allergisch ben voor een klein stofje wat in B12 zit (ik kan me de naam niet herinneren). Hier sta ik niet echt bij stil, omdat je lichaam dat stofje gewoon nodig heeft om te functioneren. Daar kan je dus niet veel aan veranderen! Maar zou dit een reactie op die grote hoeveel vitamine B12 kunnen zijn?

tumblr_kvr63cTMXp1qaesfvo1_400

Ik weet het niet! Daar kunnen we alleen maar achter komen als ik mijn tweede injectie ga halen. Maandag heb ik een peeling gehad, zodat mijn huid een boost krijgt en zichzelf gaat herstellen. De puistjes zijn al aan het indrogen, alleen nu ben ik ook nog eens aan het vervellen. Zo ziet mijn gezicht er op dit moment uit:

voorhoofd

image3

image2

Er zit gelukkig een stijgende lijn in, dus ik blijf positief. Als ik iets in mijn gezicht heb vind ik het vervelend, omdat dat het eerste is waar iemand naar kijkt. Zelfs op mijn 19e, bijna 20e, levensjaar heb ik nog last van jeugdpuistjes. Ik probeer nu niet te veel in mijn gezicht te zitten en houd zover het kan make-up achterwege. Dan is deze explosie hopelijk net zo snel als het kwam, ook weer weg!

img_0066

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s