Blog 76★- injectie in mijn bil?!

Hi! Op advies van mijn diëtiste heb ik een bloedonderzoek gedaan bij de huisarts om mijn waarden te controleren. Omdat ik een speciaal dieet volg, is het belangrijk om in de gaten te houden of ik genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijg maar ook opneem uit mijn voeding.

Uit het bloedonderzoek kwam naar voren dat mijn vitamine B12 zéér verlaagd is oftewel ik een tekort heb. Het is niet duidelijk waar dit tekort vandaan komt, maar dit zou eventueel onderzocht kunnen worden. Zit er te weinig van in mijn voeding? Is dat omdat ik coeliakie heb? Mis ik de intrinsic factor? 

Mijn moeder heeft ook een chronisch vitamine B12 tekort. Zij krijgt daarvoor iedere 3 maanden een injectie in de bilspier waarbij ze een grote hoeveelheid B12 inspuiten. Een aantal dagen na de injectie voelt zij zich veel fitter. Ik durf niet! HELP!

image1

Zoals je weet zijn vitamines belangrijk om het lichaam gezond te houden. Vitamine B12 is hier een belangrijke van. Hier wat achtergrondinformatie over deze vitamine.

Vitamine B12 is nodig voor:

  • het maken van DNA. DNA zit in elke cel van het lichaam. In het DNA zit alle erfelijke informatie.
  • het maken van rode bloedcellen. Rode bloedcellen brengen zuurstof uit de longen, via het bloed, naar alle delen van het lichaam.
  • een goede opbouw en het goed laten werken van het zenuwstelsel.

Hoe weet je of je een verlaagd vitamine B12 hebt? Er kunnen verschillende klachten voorkomen bij een tekort van deze vitamine. Ik merkte dat ik veel moe en niet vooruit te branden was, dit is iets wat totaal niet bij mij past! Dit kan natuurlijk sterk variëren per persoon, maar vermoeidheid staat op nummer 1. Hier nog een aantal andere veel voorkomende klachten:

  • Psychische problemen ➝ denk hierbij aan prikkelbaarheid, kort lontje en stemmingswisselingen.
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Tintelingen
  • Darmklachten
  • Duizeligheid
  • Benauwdheid
  • Etc.

Maandag heb ik een afspraak bij de huisarts (ga ik ook gelijk even langs Welshstone Bakery, hmmm). Ik laat het gewoon op me afkomen!
img_0066

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s