Blog 71★ – de glutenvrije kerstmarkt

Hoi iedereen! Ik ben vandaag (18 december 2016) naar de glutenvrije kerstmarkt geweest in de Villa ArenA in Amsterdam. Een mega groot glutenvrij aanbod verdeeld over ongeveer 40 kramen. Er viel van alles te beleven én te proeven!

Omdat mijn moeder en schoonmoeder ook gezellig meegingen, hebben we er een leuk uitstapje van gemaakt. De markt vond plaats in de grote hal beneden bij woonboulevard Villa ArenA.

Eerder, op 17 en 18 september, vierde glutenvrijemarkt.com haar 10e verjaardag in Villa ArenA. Omdat het zo goed bevallen was, hebben ze een tweede editie bedacht: de glutenvrije kerstmarkt.

img_6705

Zoveel glutenvrij eten op één plek, dat wilde ik natuurlijk niet missen. Grote tas mee en inslaan die handel!

Er waren veel verschillende merken aanwezig met hun producten. Je kon van alles proeven: glutenvrije oliebollen en appelbeignets, koekjes, brood, ga zo maar door! Zoals op de foto hieronder te zien ben ik goed geslaagd.

img_6703

Ik vond het erg handig om alle producten bij elkaar te zien, zodat je alles goed met elkaar kon vergelijken. Omdat glutenvrij eten aardig aan de dure kant ligt, probeer je niet gauw nieuwe dingetjes uit. In de Albert Heijn nam ik eigenlijk altijd hetzelfde brood en cruesli mee. Maar hier op de kerstmarkt was dat geen enkel probleem! Een hapje van dit, een hapje van dat. Hmmmm…

Mijn dag kon niet meer stuk toen ik zag dat ze glutenvrije oliebollen en appelbeignets verkochten. Ik proefde weinig verschil met een ‘normale’ oliebol. Ik zag de maand december al somber in. Vorig jaar rond deze tijd had ik allang een oliebolletje gescoord. Maar gelukkig kan ook ik straks op 31 december het nieuwe jaar vieren met een traditionele oliebol, alleen glutenvrij!

img_6709

 

Tegenwoordig zie je op TV veel reclame voorbij komen van de glutenvrije pizza’s van Dr. Oetker. Daarvan zijn 2 varianten te koop. Het grappige is dat ze hier op de markt, wel 8 verschillende pizza’s verkochten! Er is dus een veel groter assortiment dan je denkt.

img_6707

De kerstmarkt was zeker een succes, ik ben uiteindelijk weggegaan met 4 tassen vol + een goodiebag! Daar kan ik zeker een lange tijd mee vooruit.

Na de markt hebben we gezellig nog even wat gedronken en leuke winkels bezocht. Ik was hier nog nooit eerder geweest, maar ik vind het een gezellige woonmall! Als je eens een dagje vrij bent en er even uit wilt, zal ik zeker eens een boekje brengen aan Villa ArenA.

fullsizerender

2 gedachten over “Blog 71★ – de glutenvrije kerstmarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s