Blog 70★ – Disneyland Paris

Hi allemaal! Ik ben afgelopen weekend samen met Mitchell naar Disneyland Paris geweest. Lees gauw verder als je benieuwd bent naar mijn verhaal.

Om een beetje een indruk te geven hoe het daar was, hier een aantal foto’s:

Schermafbeelding 2016-12-15 om 12.39.49.png
De entree

Schermafbeelding 2016-12-15 om 09.20.04.png
Prachtige Disney kerstboom!

Schermafbeelding 2016-12-15 om 12.40.14.png
Hoe gezellig ziet dit straatje eruit?

Schermafbeelding 2016-12-15 om 09.19.40.png
Even een spelletje spelen….

Schermafbeelding 2016-12-15 om 12.43.10.png
Ik heb mijn eigen ‘glutenvrije’ hamburger gecreëerd

Schermafbeelding 2016-12-15 om 12.43.33.png
SNEEUW!

Schermafbeelding 2016-12-15 om 09.18.53.png
De fantastische lichtshow!
Jullie zagen mijn eigen glutenvrije hamburger voorbij komen. Ik had een cheeseburger besteld en het broodje verwisselend met mijn eigen broodje. Bonus! En dit brengt me gelijk tot het volgende onderwerp: eten!

Ik had goede voorbereidingen getroffen voor ons tripje naar Parijs. Ik had genoeg glutenvrije broodjes mee, mijn eigen cruesli voor het ontbijt, Eat Natural repen, chips en lekkere koekjes voor ’s avonds op de hotelkamer.

Via de Nederlandse Coeliakie Vereniging had ik een dieetpas gedownload in het Frans, zodat ik bij de entree van het park toelichting kon geven over mijn meegebrachte lunchpakket. Iets stond mij bij dat je zelf geen eten mee mag nemen het park in, vandaar dit bewijs. Uiteindelijk toen Mitchell en ik in de grote mensen massa stonden te wachten voor de security check, zagen wij genoeg mensen met zelfgemaakte broodjes!

Vrijdag: eerste dag in Disneyland

Het was erg lastig om een goed eettentje te vinden. Ten eerste waren de restaurants erg duur, voor een stukje vlees betaalde je al gauw rond de €50. Ten tweede waren rond etenstijd (17:00) veel restaurants al dicht! Het park ging namelijk al om 19:00 sluiten. Je had geen andere keus dan langs gaan bij de snackcorner. Daar hebben we uiteindelijk een patatje gehaald en opgegeten op een stenen muurtje wachtend op de lichtshow.

Zaterdag: tweede dag in Disneyland

Omdat we op vrijdag pas rond 15:00 het park ingingen, hadden we de lunch al achter de rug. We hoefde in het park alleen avond te eten. De tweede dag in Disneyland verbleven we langer in het park, dus toen kwamen we voor een dilemma te staan. Je wilt namelijk niet 2 keer op een dag langs de snackcorner, toch? Voor de lunch hebben we weer patat gegeten en een cheeseburger. Het was zo’n grote portie dat we ’s avonds eigenlijk geen trek meer hadden.

Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen! Maar een glutenvrij dieet volgen tijdens uitstapjes, blijft een uitdaging voor mij. Ik merk wel dat ik er handiger in ben geworden. Ik bedenk meer variaties en ik begin er gelukkig meer aan te wennen.

 

Ben je benieuwd naar hoe ons weekend precies is verlopen of wil je de lichtshow/parade bekijken? Aanstaande zondag, 18 december, komt het eerste deel van de Disney vlogs online op mijn Youtube kanaal. Volgende week zondag, 25 december, het tweede en tevens laatste deel van de Disney vlogs. Stay tuned!

Link naar mijn Youtube kanaal: LikeLouise op Youtube

 

fullsizerender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s