Blog 63★ – opmerkingen omdat je anders bent

Hoi lieve volgers! Ten eerste wil ik even zeggen: I’m back! And it’s good to be back. Ik heb mijn zaakjes weer op orde gesteld en heerlijk genoten van mijn weekje herfstvakantie. Ik hoop jullie ook, zover het kon. Vandaag weer een gloednieuwe blog genaamd opmerkingen. Sinds mijn interview met vrouw.nl heb ik vragen gekregen over het stukje dat mensen naar kunnen reageren. Hier ga ik op in en vertel ik hoe ik daar mee omga.

Heb je het artikel van vrouw.nl niet gelezen? Hierbij nog een keer de link: http://www.telegraaf.nl/vrouw/26443574/__Louise__19__is_allergisch_voor_bijna_alles__.html

img_7110

Sinds jongs af aan heb ik al last van allergieën. Kinderen geven al snel ergens hun mening over, dus ook over mijn eczeem. De woorden ‘bah‘ en ‘eng‘ kwamen vaak naar voren, maar gelukkig had ik mijn moeder waarmee ik goed kon praten en die wist waar ik mee te maken had. Toen ik ouder werd, werd het ook niet gewaardeerd als ik eerder van een feestje vertrok of ergens niet kwam slapen door mijn allergie voor dieren. De ene keer reageer ik goed op mijn anti-allergie pilletjes en kan ik even vooruit, maar de andere keer kan het weer anders uitpakken. Als ik geen t-shirt aan wil in de zomer of niet mee naar het strand ga, zeggen ze dat de plekken niet opvallen of dat ik me niet aan moet stellen. Hoe ouder je wordt, hoe beter je ermee om leert gaan.

ec.jpg
Eczeem

Ik vertel mezelf altijd dat het voor anderen moeilijk voor te stellen is als je niet weet hoe het voelt om ergens een allergie voor te hebben en er ziek van te worden. Ik neem het mensen ook niet kwalijk. Negen van de tien keer is het niet rot bedoeld, maar het blijft soms lastig om daar mee om te gaan.  Je wilt er toch bij horen. Ik heb er ook niet voor gekozen!

De laatste tijd krijg ik soms opmerkingen over mijn glutenallergie. ”Zo’n ramp is het toch niet, je kan (bijna) alles zelf maken!” Dat klopt. Er komen steeds meer glutenvrije producten op de markt, maar om alles zelf te moeten maken heb je ook niet altijd zin in. Plus dat ben ik helemaal niet gewend. Op dit moment ben ik nog niet in het bezit van een broodbakmachine, maar als ik zelf een brood maak (zie Blog 60★ – glutenvrij brood bakken) ben ik er al gauw 3 uur aan kwijt. Of als ik voor Sinterklaas kruidnoten wil eten, moet ik eerst opzoek naar glutenvrije kruidnotenmix. En dan maar afwachten of het lekker is!

”Ik heb er ook niet voor gekozen!”

Het is niet leuk als mensen je niet serieus nemen en denken dat je een aansteller bent of het erger maakt dan dat het is. ”Je hebt levenslang gluten gegeten, dit broodje kan er ook nog wel bij” of ”Soms smokkelt ze, dus zo heftig zal het niet zijn”. Natuurlijk probeer ik de nadruk er minder op te leggen, anders heb je het fenomeen: daar komt ze weer. Ik vind het ook niet leuk als we ergens niet uiteten kunnen omdat daar niet glutenvrij geserveerd kan worden, ik voel me daar soms best schuldig over.

IMG_0461_Fotor.jpg

Hoe ga ik er dan mee om?

Ik zie altijd het goede in de mens. Ik ben heel optimistisch en positief ingesteld. Net als iedereen, ook zonder allergieën, zijn er ups en downs. Als ik wat minder in mijn vel zit zoek ik afleiding, ik ga bijvoorbeeld lekker shoppen met mijn moeder. Mezelf blij kopen noem ik dat, dat is een discussie voor later hihi.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat je heel dicht bij jezelf blijft. Dit ben jij en daar hoef je niks aan te veranderen! Mijn moeder en ik maken vaak grapjes dat wij weer andere kwaliteiten hebben.

d185477d92c7debbb3ef1def3ebfbb1d

♥ Liefs, Louise

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s